Sep 23, 2016

Pyrenees mountains: Adventures, nature, memories


As the part of our family lives in the mountains, we always have a perfect "excuse" to change the coast of Barcelona for higher altitudes. Few hours by car and there we were, ready to spend 2 active days and explore this part of Spanish Pyrenees. Hot summer day and ice cold waterfalls. Incredible nature of Tena Valley, the natural habitat of cows, marmots, eagles and other mountain animals. Almost 3000 m high. I'll always remember the small train that took us there and how the whole group was screaming and laughing while we were ending up dirty and grey because all the dust that the train was spreading along the way. I wish we had photos but taking out the camera with all the dust wasn't a good idea lol! Being dirty, dusty, grey and happy was one of the best feelings ever :D Adventures, nature, memories. Yes, please! :)

ESP
Una parte de nuestra familia vive en los Pirineos y muchas veces aprovechamos esta "excusa" para cambiar la costa de Barcelona por las montañas. Después de unas horas en coche, ahí estábamos, listos para tener 2 días muy activos. Fue un día caluroso de verano y apetecía refrescarse en el las cataratas con agua fría. También vais a ver unos preciosos paisajes de Valle de Tena, el hábitat natural de las vacas, marmotas, buitres y otros animales de la montaña, en casi 3000 m de altura. Siempre me acordaré del trenecito que nos llevó y como nos partíamos de risa mientras nos poníamos cada vez más grises y sucios, por todo el polvo que se levantaba por el camino. Me da pena no tener fotos de esos momentos, pero sacar la cámara con todo ese polvo no fue una buena idea jaja! Acabar un día como este tan sucia, llena de polvo, gris y feliz me hizo realmente apreciar todas las aventuras, naturaleza y recuerdos que tengo desde esta mini escapada. Al final, es lo que más importa :)

SRP

Kako deo naše familije živi na Pirinejima,  uvek imamo dobar "izgovor" da zamenimo obalu Barselone planinskim visinama. Tako je bilo i pre par nedelja kada smo se samo posle par sati vožnje stvorili u magičnom ambijentu španskog dela Pirineja, spremni da provedemo 2 aktivna dana. Vreo letnji dan i vodopadi sa ledeno hladnom vodom. Prelepa priroda doline Tena, prirodno stanište krava, mrmota, sokolova i ostalih planinskih životinja. Skoro 3000 m nadmorske visine i nestvarni vidici. Zauvek ću pamtiti vozić koji nas je do tamo odveo i kako je cela grupa vrištala od smeha dok smo se vozili pod oblakom prašine koji je vozić ostavljao za sobom. Žao mi je što nemam slike, ali fotoaparat je morao da bude na sigurnom usled tolike količine prašine haha! Na kraju smo se svi vratili prljavi, prašnjavi, sivi i srećni :D Avanture, priroda, uspomene. Neprocenljivo :)


Yago - Auntie's sweetheart :) / Con nuestro sobrino Yago :) / Jago - ujnino zlato :)

I wore:
Playsuit: Primark
Bag: Paco Martínez
Sneakers: John Smith
Sunglasses: LA Express
Bracelets: non branded
Share:

54 comments

  1. Que pasada de fotos y de paisaje!
    Emma
    www.emmalovesfashion.com

    ReplyDelete
  2. Beautiful pics Tijana, your photos are always beautiful!!
    Have an amazing weekend
    www.mssparkleandglow.com

    ReplyDelete
  3. Presavrseno!!! Uzivam iznova i iznova u razgledanju ovih bajkovitih planinskih predela. Zamisljam vas u tom vozicu hehehe, ma nema veze ni ta prasina kad je avantura ovakva. Bas kao ja na Etni :-)
    Jago je ujnin medenjak :-)
    Sto se outfit-a tice, jako mi se dopada sve sto je crveno i ovaj kratki kombinezon je presladak letnji komad i sto je jos bitnije, stoji ti perfektno.

    Uzivaj u vikendu :-***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Ivanice :) Mesto je zaista prava bajka. Da, takve trenutke je teško i prepričati :D Jago je pravi medenjak. S njim tek ima dogodovština :)
      Drago mi je da ti se sviđa i outfit. Ispostavilo se da su ta dva dana pre par nedelja bila toplija od celog leta, pa ni to nije bila dovoljno lagana odeća :D :***

      Delete
  4. Planine su nešto posebno:), nema do toga svježega zraka, čak i kada je toplo i jako sunčano, taj zrak je opet drukčiji nego na nizini i ima tu neku svježinu koja zapravo ništa ne gubi s povišenjem temperature. Ja sam se za taj dan i pol na Blidinjama odmorila kao da sam negdje bila na godišnjem, a došli smo oko jedan popodne, a otišli već oko deset ujutro. Stvarno je taj planinski zrak lijek.

    Kada sam otvorila ovaj post, znala sam da me čekaju predivni vidici i fotografije, ali opet me ona druga fotografija ostavila bez daha...Priroda je čudo! Taj prirodni vodopad, pa to kamenje, pa tirkizna voda...čovjek još nije uspio stvoriti nešto tako lijepo i neobično. Priroda je uvijek posebna inspiracija i kada gledam onaj kamen odmah razmišljam o kamenu koji ćemo možda stavljati u novu kuću, baš me nešto inspiriralo:), ima neka fora da se takav sličan kamen stavi u tuš kabinu i stvarno zanimljivo izgleda, ali skrećem s teme:). Postala sam kao muž, koji samo o tome priča u posljednje vrijeme, ja ga zezam, ali izgleda da nisam ništa bolja ha ha ha.

    Fotografije su stvarno spektakularne, vidi se da se radi o posebnom mjestu. Svakako bi ih voljela jednom posjetiti! Kako su slatke one krave! Sigurna sam da ni njima nije loše na tim zelenim proplancima, djeluju mi baš veselo, a mogu im zavidjeti sve one krave koje žive u hangarima. Ove žive punim plućima kako bi se reklo.

    Sigurna sam da ste uživali, a i na fotografijama se osjeti ta posebna pozitivna energija! Baš zgodno da imate izliku za posjetu ovom planinskom predjelu....Preslatka mi je ona tvoja slika s nećakom. Baš ste divni!

    Što se tiče kombinacije, ovaj put su mi u oči najviše upale patike! Fantastične su, ova žarka boja mi se baš sviđa, a i vrhunski su se uklopile s kombinezonićem. Fenomenalna kombinacija! Kod mene će na blogu isto još neko vrijeme biti ljetne kombinacije, neću nositi jakne kada u Mostaru prži sunce svaki dan:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. Taj vazduh je nešto drugo. Mene uvek "boli" nos prvih par sati jer je velika razlika sa nulte nadmorske visine popeti se na oko 2000 za par sati, ali zato posle dišem punim plućima. Bukvalno :)
      Da, taj vodopad je baš čudo, a inače kažu da je obično još veći nego uopšte nije padala kiša tokom leta pa se sveo na minimum. Ali eto, čak je i takav više nego impresivan, a bilo je i zanimljivo popeti se do njega :) Haha, s kim si, takav si, što se kaže :D Mislim da znam na šta misliš. To mnogo lepo može da izgleda. Imate moj glas :D
      Jeste, to je valjda raj za krave, kao da upadneš u neki NG dokumentarac. Pa da, to nam je na neka 3 sata odavde, nije zgodno baš da se ide svaki čas, ali lepo je što možemo i češće u planine nego što bi to bio slučaj ovako. Hvala ti puno na svim rečima i što uvek izdvajaš vreme za moj blog :)
      Ovde se već oseća da nije baš leto, mada nije ni hladno, ali da, kod mene na blogu jesen stiže kasnije i ove godine. Nigde mi se ne žuri jer nas posle i onako čekaju meseci u jaknama, čizmama i svemu ostalom ;)

      Delete
    2. da, planine su stvarno zdravlje, barem za mene, moram se opet do njih dovući. Muž me zezao da će me izbaciti s vrećom za spavanje i zalihom hrane i doći po mene za tjedan dana....kada već toliko uživam u njima.

      Tako je nema žurbe što se jeseni tiče, ovdje je malo hladnije ujutro ili navečer ali preko dana sam još u sandalama, zašto ne kada sunce grije?

      Delete
    3. usput slažem se sa tvojim komentarom, mislim da ljudi uvijek žele sve utrpati u neke ladice jer im je tako lakše, pa tako i modu jer im je tako jednostavnije proglasiti nekoga površnim. Mene uvijek fasciniraju ti dežurni kritičari svega po redu, njima je sve površno, svi su im plitki, oni bi nešto bolje i sve bi oni popravili, a kada uđeš u priču s njima vidiš da u životu nisu knjigu pročitali, a kamoli o nečemu kvalitetno razmišljali.

      Delete
    4. Haha, javi se ako ti treba društvo :D Da, ujutru je prilično hladno i ovde, a onda opet toplo u toku dana, baš onaj period kad nije ni prava jesen, ni leto...
      Ma, da. Kao da treba nekom da se izvinjavam što volim modu. Kao da je to nešto površno. Ustanovile smo da nije, a ako neki dežuran kritičar čita ovaj komentar, savetujem mu da poseti tvoj blog i malo proširi vidike ;)

      Delete
  5. beautiful :)
    NEW BLOG ! please follow me : YOUNG BLOG

    ReplyDelete
  6. You can really surprise !!! These photos are breathtaking.You are the perfect couple, I love your playsuit :-)

    ReplyDelete
  7. Hey Tijana, qué belleza de fotos! La verdad es que tiene mucho que fui a los Pirineos, como en 2008 y recuerdo que tuve muchos mareos jaja! Era mi primera vez en Europa y por supuesto yo maravillado con la belleza natural que es diferente en otro tipo a la de México o Estados Unidos... La verdad es que es digna de ver y por supuesto de fotografiar, aunque no te preocupes por no mostrar las otras fotos, muchas veces pasa en los viajes y también hay que tomar unos minutos para entregarse al momento sin fotos, tecnología o nada!

    PS: Me encantan tus tennis y gracias por el comentario del mármol en mi blog, pensamos muy parecido jaja!

    Besos, Tijana ;)
    Pablo
    Fungi Express blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaja, ya lo imagino :D Gracias, Pablo! :) No, no me preocupo, además, yo soy la primera que quiere enseñar solo una parte de las fotos y de mi vida en general, pero bueno, estaría bien tener ese momento grabado porque fue gracioso :)
      De nada y gracias a ti! :)

      Delete
  8. Definitivno jedan od najdrazih! Ispada da to stalno govorim ali ovaj...taj tvoj muz u kombinaciji sa Spanjolskom...mora u National! Stvarno ima oko i beskrajno je talentiran! :)
    A i vidi se koliko te voli...kada god je tvoj portret, meni se bas ljubav osjeti! Dobro, nije na odmet sto si ti preeeeekrasnaaaa pa aj sad napravi losu fotku-nemoguce! :)
    Tene na ovaj kombinezon su san snova i tamo usred planine ti izgledas senzacionalno! Kravicama je vilica opala sigurno...btw, kravice su totalno drugacije od ovih nasih i bas su mi preslatke! Veselim se nastavku :) ovo ce biti jos jedna bajka!
    Ljubim :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ću njega u NG a tebe na neku pasarelu, katalog ili šta god :) Hvala ti i u njegovo ime. Awww, ma to samo ti možeš da mi kažeš :) Uvek mi izvučeš najveći mogući osmeh i dođe mi da te zagrlim ovako preko malog ekrana :D :D Kravice su kao med :) Tako umiljata stvorenja i videti tamo na svežem vazduhu i rajskom abijentu je bilo kao stvoriti se u nekom dokumentarcu :) Stiže i nastavak uskoro ;):***

      Delete
  9. Oh my goodness how breathtakingly beautiful. I love the mountains and your outfit is so cute.
    sophieatieno.com

    ReplyDelete
  10. Odlican post,predivne slike. Zelim ti ugodan vikend. Pusa :)

    https://leilaandvanya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. its so beautiful

    http://www.meumundodalua.com/

    ReplyDelete
  12. Love so much these fantastic shots!
    Have a nice week-end!
    Gil Zetbase
    http://gilzetbase.com/

    ReplyDelete
  13. the places looks absolutely stunning and so are the photos you took <3 thanks for sharing this!

    http://www.pinkoolaid.com/

    ReplyDelete
  14. Ajme meni kako predivno, mislim da mi je ovo dosad jedan od tvojih najljepših postova, baš sam uživala prolazeći kroz fotografije i zamišljajući kako bi bilo sjajno prošetati tim prelijepim krajolikom! Mene do prije par godina planine nimalo nisu zanimale, ali onda sam ih kroz par snimanja sasvim slučajno otkrila i zaljubila se u taj jedan sasvim drugačiji doživljaj prirode, blago vama što su vam tako blizu i što možete skočiti i malo se odmoriti od gradske vreve kad god poželite! :* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago, a i utoliko više kad takav kompliment dolazi od tebe fotografa :) Kod mene se desilo nešto slično. Jako dugo nisam išla na planine, pa sam nekako usput izgubila interesovanje, a i bila sam koncentrisana na more i morski abijent, da bi posle vikenda koji smo proveli u Andori prošle godine, shvatila koliko me zapravo privlače i kako nemam nameru da ih zamenim bilo čime. Uvek kažu kako je prednost Barselone i to što su i planine blizu, pa eto, imamo gde da odemo, a nije ni daleko :) :**

      Delete
  15. Wow very nice blog girl.
    xx
    https://sherryhussain.wordpress.com/

    ReplyDelete
  16. Beautiful place! I would jumping with joy!!
    You look super cute....
    http://sepatuholig.blogspot.com
    IG @grace_njio

    ReplyDelete
  17. Honestly... I have no words for these pictures. How beautiful :)

    MY KIND OF JOY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, I didn't even know what to say here... Thanks, sweety :)

      Delete
  18. These photos are among beautiful, my dear! You must have had such amazing time there, thank you for sharing this breathtaking gallery!
    xx Elisa
    Francine's Place | Diy & Lifestyle Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, my dear. It's my pleasure and I'm glad you enjoyed it :)

      Delete
  19. que sitio más maravilloso! me encantaría perderme unos días por ahí.

    besitos guapísima

    www.aprendiendoaquererme.com

    ReplyDelete
  20. These photos are gorgeous, such a stunning place! Looks like a lovely visit with the family! Xx

    www.thefashionfolks.com

    ReplyDelete
  21. Hi Tijana :) Again, you took us in amazing place - these mountains look terrific :) And I'm sure that you'll remember that advanture with that small train for long time, sounds like it you had great time there and you're right - memories, which are finished, when we're dirty and grey are the best ones :D What about photos - again, I love each one, but I'm impressed with the ones with waterfall! :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, they're really something :) Hehe, you're so right! I think we all need more days like that :D I'm glad you liked it dear :)

      Delete
  22. You are clearly and amazing aunt, it makes me imagine the wonderful mother you will be to mini you or mini Mr Dominguez. You were born to live with and enjoy the nature and it suits you so beautifully because you are not afraid of getting those perfectly manicured hands or that blonde hair dirty, truly you are one of a kind. The photos are beautiful and you already know that you look fab in that playsuit!
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your comments either make me laugh or smile, but you always, always make my day :) What can I say but a big THANK YOU for always being there for me! :) Trust me, I'm too neat and "nice" and getting dirty doesn't come easy for me haha, but as you can see, I'm trying to overcome that and enjoy :D

      Delete
  23. Que post más increíble ! Cada foto mejor y mejor. Me ha encantado la felicidad que transmitis en las fotografías, además de la paz y calma. Todo precioso ! Que bien que hayas podido disfrutar de la familia y ese pequeño que aparece por las fotos :) El mono que llevas es muy bonito tan colorido, perfecto para la ocasión. Te mando un beso enorme y te deseo lo mejor para estos días bonita,

    www.comparteilusion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me alegra mucho que te haya gustado tanto :) El sitio es una maravilla y estoy tan agradecida por poder disfrutarlo varias veces al año :) Gracias, cielo! <3

      Delete
  24. Si que es un lugar maravilloso no solo el mar tiene encanto ,suerte de poder recorrer y visitar esos sitios tan màgicos !!
    besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exacto! Yo pasé la gran mayoría de mi vida obsesionada con el mar, pero las montañas me gustan cada vez más :)

      Delete
  25. You two just leave me speechless with these photos! The first photo of you is like straight out of a magazine! How cool that part of your family lives in the mountains. I would have done the same - switching between the coastline and the beautiful mountains. I can imagine how much fun you had, but better not take the camera out :D In one word - lovely!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, dear :) Yes, I hope they stay there :D I'm sure you would do the same and that you would enjoy it. The pictures are beautiful but in live it's like another planet :) Yup! The camera stays safe and sound :D

      Delete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig