Oct 2, 2015

30 years


A few days ago I spent my 30th birthday in Sardinia. I try to imagine my 20 year old self and I think wow! If I only had known that single thing and not to mention all the other good (and bad) things that made me who I am today, I would have been more secure, happier, stronger. But you know what? 20-ies are meant to be like that, not knowing who you are or what you want. That doesn't mean I have all figured out. No way. I just know myself a little bit better, I feel better, I'm more positive and secure and so ready for my new chapter. And no, 30-ies aren't new 20-ies, and they aren't supposed to be. They're just a part of this incredible thing called life, and I mean to enjoy every second of it.

Esp
Hace unos días cumplí 30 años en Cerdeña. Ahora intento imaginarme a mí misma, en la época cuando tenía 20 años y me parece increíble el rumbo que tuve durante la última década. Si hubiera sabido todas las cosas buenas (y malas) que pasaron, habría sido más segura, más feliz, más fuerte. Pero obviamente las cosas no pueden ser así. Los años 20 sirven para encontarnos, para preguntarnos millones de veces que es lo que queremos y quienes somos. Eso no significa que ahora de repente lo tengo todo claro. ¡Qué va! Ahora solo me conozco un poco mejor, me siento mejor, soy una persona más positiva y más segura, lista para mi nueva década. Y no, los años 30 no son los nuevos 20 y no deberían serlo. Son tan solo una parte de esta marvillosa cosa que tenemos vosotros y yo, la vida, y yo pienso disfrutarla en cada segundo que pasa.

Srp
Pre nekoliko dana sam proslavila svoj 30-ti rođendan na Sardiniji. Sada pokušavam da zamislim svoju 20-ogodišnju verziju i ostajem bez teksta jer shvatam šta se sve izdogađalo za ovih 10 godina. Da sam znala sve dobro (i loše) kroz šta sam prošla, možda bih bila sigurnija, srećnija, sa više samopouzdanja. Ali nema svrhe razmišljati o tome. Kada imate 20 godina ne treba da znate ko ste, šta ste i šta želite od života. To ne znači da sam ja završila sa tim pitanjima. Samo znam da poznajem sebe malo bolje, da se osećam bolje i srećnije, da sam mnogo pozitivija i sigurnija nego pre, a takođe i više nego spremna za ovo novo poglavlje. I ne, 30-e nisu nove 20-e i ne treba da budu. One su samo deo ove neverovatne stvari koji posedujemo vi i ja, a to je život, a ja planiram da iskoristim svaki njegov sekund.


I wore:
Top: C&A
Shorts: Bershka
Bag: H&M
Wedges: New Yorker
Sunglasses: MiniInTheBox
Necklace: H&M
Share:

42 comments

  1. It's yet time to say HAPPY BIRTHDAY :P
    love the look
    kiss
    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2015/09/brave.html

    ReplyDelete
  2. Qué fantastica estás, felcidades preciosa. Esos shorts rojos son divinos. Besos

    ReplyDelete
  3. Ova zadnja treba biti nova profilna- p r e z g o d n a!

    No, krenimo redom. Lijepo si ovo sve napisala. Mene osobno baš razljute, po meni, neizmjerno glupe izjave da su 30-e nove 20-e, a 40-e nove 30-e i tako unedogled. I onda curice od 15 glume da imaju dvadeset i bude katastrofa. :/ Svako čovjekovo desetljeće ima svoje planove, perspekive, nadanja, uspijehe i neuspijehe i sa svima njima se trebamo znati nositi i živjeti baš tada-u tom trenutku. Starenje, a s njime i odrastanje, jedan je divan proces i svaki čovjek treba naučiti voljeti sebe i raditi na sebi da što bolje proživi te tridesete ili četrdesete, a ne da se muči i pati da se fizički i psihički vrati u ranije desetljeće. To je besmisleno. Takvo je barem moje stajalište! :)

    Drago mi je da si rođendan provela u čarobnoj Italijii i da ti je bilo ljepo. Izgledaš odlično ovdje... prava, rasna, iskonska žena i oduzimaš dah i ženama i muškarcima bilo koje životne dobi (vjerujem). Nadam se da ću ja u tvojim godinama izgledati ovako :D hahaha... šala mala! :p Ljubim te! :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 majmunčića što prekrivaju oči bih stavila sada :) Hvala ti! <3

      Pa znala sam da se slažemo. Ja mrzim to kako se sve svodi na to da budemo što mlađi a u isto vreme da kupujemo novogodišnje ukrase možda već na leto. Sve je marketing i ispada da sadašnjost nikako ne valja, a ona je jedino što vredi. Ja sad pametujem sa mojih malih 30, a zamisli šta sve ima onaj ko je napunio 90. E to je život! :) Sve je to jedan divan proces kao što kažeš i volim kad ljudi prihvataju to što jesu a u isto vreme se trude da izvuku svoj maksimum. O klinkama sa 15 koje misle da imaju naše godine bolje da ćutim :D Pa ja sam se još igrala sa Barbikama u tom periodu ;)

      Da, bilo je baš lepo i za mene ne postoji bolji način da proslavim rođendan :) Hvala ti još jednom :) Baš si me nasmejala sa ovom poslednjom rečenicom haha :D

      Delete
  4. comfy and stylish , I love the little short
    Have a great day
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  5. Happy birthday dear!!!! You look stunning as always, love the red shorts. Very chic look!!!!
    Have a lovely day :-)


    http://anatkoren.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Hermosos 30, luces espectacular y me encanta la vibra que transmites, felicidades!!

    INSTAGRAM: @ichbinsil TWITTER: @silramara

    ReplyDelete
  7. Draga, Srećan ti rođendan, želim ti puno zdravlja i ljubavi, sreće i uspeha u svakom segmentu, i da ostvariš i imaš sve što ti srce poželi! Sve najbolje, i ne mogu ti ništa godine! Ljubim te!

    ReplyDelete
  8. Happy Belated Birthday, you don't even close to 30 :) Lovely outfit I like your wedges :)

    RedLip&Love

    ReplyDelete
  9. Felicidades por esos treinta años! Efectivamente vamos aprendiendo al compás de la vida! Estás en una edad fantastica para soñar con lo que quieras y para iniciar miles de proyectos. Aprovechala. Me han gustado mucho tus fotos como siempre, tienes un gusto excelente. Besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias por tus palabras! Así es, pienso aprovecharlos lo mejor que pueda :)

      Delete
  10. Srecan rodjenda, sve najlepse! Moram priznati da izgledas mnogo mladje, sve pohvale za izgled. :D

    ReplyDelete
  11. Ovo je kao da sam ja pisala, meni osobno baš ide na živce to da su tridesete nove dvadesete, iduće će biti da su tridesete nove tineđerske godine i onda ćemo mi u tridesetima morati piti svaku večer i pušiti travu da budemo moderni, nešto kao junakinja Seksa i grada (na to nešto se knjiga svodila ako se dobro sjećam, serija je još bila gledljiva i bilo mi je simpatično prikazano to prijateljstvo između četiri junakinje dok mi je knjiga baš ispala patetična)....tako da svaka čast za ovo što si napisala.

    Svako razdoblje ima svoje čari i nedostatke, svoje izazove i trijumfe...na nama je da ih iskoristimo kako znamo i da na kraju živimo život. Ja se ne bih vraćala u dvadesete i ne razumijem za čime bi uopće trebala žaliti ulaskom u tridesete. Ne mogu reći da sam zadovoljna s svime u životu, ali sam nekako sigurnija u sebe, to je nešto što dolazi s godinama, ta neka opuštenost u svojoj koži. Jednako me tako živcira kada srednjoškolcima i učenicima stalno govore kako je najljepše đačko doba...kad je zapravo svako lijepo na svoj način, imam osjećaj da ih tako ubijaju u pojam, pa im ja uvijek kažem "Djeco moja, nije to baš tako." Sjetim se kako mi je na živce išla ta monotonija u školi, svaki dan isto i općenito puno je zabavnije predavati nego slušati nastavu, barem po mom iskustvu. Ja bi puno radije opet predavala u školi nego bila učenik:):).

    Fantastično izgledaš u ovoj kombinaciji, a fotografije su prekrasne kao i uvijek....Sve najbolje ti želim i baš mi je drago što si rođendan proslavila na tako lijepom mjestu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago što razmišljamo na isti način ;) Nasmejala si me sa travom haha, ma da, možeš misliti :D Mene sama ideja o noćnim izlascima ubija u pojam, a da ne govorim o svemu što bi to trebalo da podrazumeva. Meni je najblaže rečeno komično kad neko odrastao umišlja da je tinejdžer, kao i kad tinejdžeri misle da su mnogo moderni što se prave da su odrasli. A Seks i grad, da, serija mi je simpatična, a i slaba sam na Njujork, pa nekako ima tu šta da se probere, a knjigu nisam čitala i vidim da neću sigurno ;)

      Ni ja se ne bih vraćala u dvadeste, a tek o školskom dobu da ne govorim. Mene i jeste sve to ubijalo u pojam, ono čuveno, tvoje je samo da učiš, nikada ti neće biti kao sada. Ma gluposti. Postala sam novi čovek otkad sam se oslobodila svega toga, čast izuzecima u vidu nekih profesora i ideja, sve je to jedno veliko zaglupljivanje. Obrazovanje se stiče i na neke druge načine.

      Hvala ti najlepše na ovim malim razgovorima, svim divnim rečima i podršci :)

      Delete
    2. ja se slažem s onim što je Asimov rekao, a to je da je jedino pravo obrazovanje samoobrazovanje....čak i kad su učitelji najbolji, mi smo ti koji moramo doći do rješenja, koji moramo napraviti taj intelektualni skok od jedne ideje do druge....mislim da bi naš obrazovni sustav trebao težiti više samostalnosti učenika, ali to je druga tema....ovako sve nešto jadni bubaju napamet.

      Delete
    3. Baš to. U potpunosti se slažem!

      Delete
  12. Barbi, srećan ti divan dan i dobrodošla u klub <3
    Sigurna sam da će ti se 30-te svideti više nego 20-te ;) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, hvala, draga. Već mi je lepo, a potrudiću se da se i nastavi tako ;)

      Delete
  13. Muchas felicidades!!!
    Me encanta tu look
    Besos

    ReplyDelete
  14. srecan rodjendan i sve najbolje!
    izgkedas sjajno dopada mi se kombinacija!
    fotke su kao i uvek savrsene!

    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  15. U potpunosti se slažem s tobom, 30e definitivno ne smiju biti nove 20e, to je tako besmisleno. Mrzim to stalno utrkivanje s vremenom, svako životno razdoblje ima svoje čari i mane i tu smo da iz njih učimo, rastemo, napredujemo i razvijamo se u osobe kakve želimo biti. Zašto bi ja sad htjela biti ponovno ona klinka od 20 godina? Naravno da ne bi, uz sva divna sjećanja, provode, prijatelje itd. ali uopće ne težim tom nekakom vraćnju ili identificiranju s godinama preko kojih sam prešla.
    Ali zbog svih tih priča i stvari s kojima se ljudi opterećuju umjestno da uživaju ja više u gradu ne znam da li neka klinka ima 15 ili 25 godina, strašno mi je to.
    No ti si mi zato predivna, uvijek tako pozitivna i svaki put se iznova zaljubim u tvoju kosu - ili imaš najbolju kosu na svijetu ili najboljeg frizera, štogod da je, totalno ti zavidim haha :D Šaljem puno pusa iz Rijeke i uživaj u vikendu! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da isto razmišljamo ;) Apsolutno je sve tako kako si rekla. Ne bih se vratila baš ničemu, čak mislim da što sam starija da mi je sve bolje i bolje, čak kad gledam i na probleme i prepreke.
      To si u pravu, apsolutno se ne zna koje su godine u pitanju, sve deluju kao jedna ista osoba ili kopije nekog besmislenog uzora.
      Hvala ti puno na divnim rečima! :) A kosa, ne znam šta da ti kažem, mislim da mi je najviše pomoglo izbegavanje fena, a što se frizera tiče, otkad nisam u prilici da idem kod svoje bivše frizerke u Beogradu, sama sve radim i za sad sam zadovoljna kako mi ide :D ;) :*

      Delete
  16. Happy birthday dear! ^-^
    Yu're so gorgeous in these pics! *-*
    You have a lovely and amazing blog, maybe we can follow each other? Just let me know and I will follow you!
    xoxo
    www.milleunrossetto.blogspot.it

    ReplyDelete
  17. Prekrasna si i još jednom sve najbolje od srca i welcome to the club :)) Najljepši mi je ovaj zadnji dio.. a ja planiram da iskoristim svaki njegov sekund. You go, girl! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, taj klub! :D Hvala puno, draga moja! That's right! ;) <3

      Delete
  18. Još jednom i ovdje - dobrodošla u naš klub, ovdje je prava zabava. :D
    Nisi mogla bolje napisati, znaš da dijelim tvoje mišljenje, posebno ovo za 30-e kao nove 20-e što sam i napisala u svom postu na istu temu i mogu samo nadodati da smo stvarno sretne jer stvari gledamo na način na koji gledamo...pozitivno i vedro...jer kada vidim koliko su pojedini oko mene opterećeni tom brojkom dođe mi ih žao što troše energiju na stvari protiv kojih ne mogu. Umjesto da svaku godinu iskoriste za korak, dva, pet naprijed. Za tebe se ne bojim. :* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ja vidim da nisam imala pojma kako je ovde dobro :D A uopšte ne mogu ni da razumem te što bi opet 20 i što im je frka što imaju 30. Pa nemamo sto godina, a i da imamo, blago nama, jel da? ;) Ja vidim da se i ti, i ja razumemo po tom pitanju, što mi je jako drago a opet i za očekivati jer da si neko ko kuka nad životom, ne bih se nikada ni pronašla sa tobom. Ni ja se ne bojim za tebe! ;) <3

      Delete
  19. Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! SizeGenie is your personal body scanner . Quickly and accurately take your measurements so you always get the perfect fit when buying clothes online. Body-Cloud is the creator of SizeGenie , with a Kickstarter campaign on the way aiming to change fashion shopping for good.

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig