Feb 8, 2016

1985


1985. Somewhere in England. A green eyed girl is wearing a leather jacket. She tries to zip it but her baby bump won't let her do it. The girl can't imagine that 30 years later, this very same baby would unzip the sleeves of the jacket and wear it as a vest. Yes, the baby is me and the girl is my mom who bought the jacket when she was living in England :)

Esp
1985. Inglaterra. Una chica de ojos verdes lleva una chaqueta de cuero. Intenta abrocharla pero su bebé que nacerá en unos meses no le deja. La chica no puede imaginar que 30 años después, ese bebé quitará las mangas de la chaqueta y que la llevará como un chaleco. Sí, el bebé soy yo y la chica es mi madre que se compró esta chaqueta cuando vivió en Inglaterra :)

Srp
1985. godina. Negde u Engleskoj. Devojka sa zelenim očima nosi braon kožnu jaknu. Pokušava da je zakopča ali njena beba koja će se roditi kroz koji mesec je sprečava u tome. Ona ne zna da će 30 godina kasnije, njena beba skinuti rukave sa jakne ne bi li je nosila kao prsluk. Da, ta beba sam ja, a devojka je moja mama koja je kupila tu jaknu dok je živela u Engleskoj :)



I wore:
Vest: vintage
Sweater: Terranova
Skirt: Choies - HERE
Bag: Primark
Boots: Zara
Sunglasses: C&A
Scarf: H&M

Share:

73 comments

  1. Predivan post. Predivne slike. I sto je najbitnije predivna ti. :) <3

    http://allipreferyoung.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. What a cutie look, love the scarf, boots and skirt!
    Beautiful photos! Have a great week.
    claudiapersi.blogspot.ca

    ReplyDelete
  3. I liked your story, what a wonderful jacket !!
    Xoxo <3

    www.gattavaidosa.com

    ReplyDelete
  4. Divnoooo! Prosto sijaš u camel nijansama i divno je kad nasledimo neki garderobni dragulj naših najdrazih poput fantasticne kožne jakne tvoje mame. Jako mi se dopada i tvoja frizura, pundjica je preslatka.
    Cmok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga :) Da, imam te neke mamine komade odeće koji su mi užasno dragi i neponovljivi. Punđice jako volim da nosim ali ih nekako uvek zaboravim... :*

      Delete
  5. That is such a cute story! It's really nice when something that your mom wore in the past is back into fashion again. That's the fashion in fact. I really like the vest and I think it's perfect for this outfit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm s glad you liked it :) You're right! Fashion is that after all... Thanks! :)

      Delete
  6. You look gorgeous :) Love the photos.

    Blog: http://fiftyshadesofpink.blogs.sapo.pt/
    Instagram: @sarafqueiros

    ReplyDelete
  7. koja preslatka priča:) Baš sam se razveselila kada sam vidjela godinu svoga rođenja kao naslov, znala sam odmah da će biti neki dobar tekst...jaknica je divna i jako mi se sviđa kako si je pretvorila u prsluk...a suknja je fantastična! Jako ženstvena i divno ti stoji...volim to miješanje stilova i materijala...koža u kombinaciji s ženstvenošću je uvijek pun pogodak.

    Fenomenalne slike, baš pune neke pozitivne energije......prekrasno izgledaš!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Znala sam da smo tu negde po godinama ali ne i da smo rođene baš iste ;) Jakna je nekako sva ogromana sa rukavima, baš iz 80-ih :D i jako je teška pa mi je ovo neka laganija varijanta i prilagođena današnjoj modi. Isto tako jako volim prsluke ali nekako uvek zaboravim na njih pa eto prilike :) Slažem se, koža i ženstvene kombinacije uvek izgledaju dobro :)

      Delete
    2. da, ja isto jako volim prsluke, ali nekako zaboravim na njih, pa si me baš dobro podsjetila:)
      Sada znamo i to da smo generacija.

      Delete
  8. Da znas da sam odmah pomislila da majka ima prste u ovom savrsenom prsluku! Znam da ispada da to stalno govorim ali ova mi je kombica definitivno jedan od najdrazih ikada... izgledas mi kao zenska fashion verzija Indiane Jonesa ... ma presavrsena... uzela bit ti sveeee i sveeee obukla... dobro,ja bi mozda "unistila" kombu s tenisicama na nogama ali dobro :) Ovaj mi prsluk tako posudjujes cim dodjem u Barcelonu :)))
    Preodusevljena sam i ne mogu naci rijeci... ma skuzila si da sam odusevljena :P :*****

    ReplyDelete
    Replies
    1. I da... pricica je preslatka! Beba je bila predodredjena da bude fashionistica! :)

      Delete
    2. Da, mama se umešela, a da nije znala ;) Glavna je fora što mi se tog dana nosio neki "anti ženstveni" outfit kad ono, potpuno suprotno :p Nasmejala sam mi sa Indianom Jones :D I ja sam pomislila na patike ;) Samo ti dođi, sve možeeeee :)))

      Delete
  9. Preslatka priča :)I ja imam maminih komada garderobe, neke sam prepravila po sebi a neki su ostali originalni kao jedna kratka kožna jaknica koja i danas moze da prođe kao moderna :D L.

    ReplyDelete
  10. Jooj draga kako je lep napisan post...baš dirljivo. :*****

    ReplyDelete
  11. Predivno i tako ženstveno :)
    Prelepa kao i uvek. Savršeno ti pristaje braon boja. :) :*

    ReplyDelete
  12. Otvaram blog, vidim naslov i mislim si - ma čim je moja godina u pitanju mora da je post odličan. ;)
    A post je baš pravi bombončić, kratak, ali sladak i slažem se s Ivanom, toj je bebi bilo zapisano da jednog dana ima ovakav kutak i dijeli s nama sve te divne kombinacije. :* U mom ormaru stanuje jedna crna kožna jakna, ali bakina, ne moram niti reći koliko sam ponosna na nju. :)
    Od svih boja nekako najmanje volim smeđu, u bilo kojoj nijansi, ali ti si ovo toliko dobro spojila da se čak niti ja u njoj ne bih osjećala kao vanzemaljac. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, to je i tvoja godina :) Hvala ti! Nekada mora kratko i slatko, u suprotnom će mi glava eksplodirati :D Izgleda da jeste jer ja sam i od malih nogu težila tim stvarima, čak i više nego danas :) Joj, mogu da zamislim koliko je posebna :) Divno je kako neke stvari opstanu toliko godina i samo dobijaju na vrednosti :) Haha, sestro po svemu, ni ja ne volim tu boju, ali nekako kad su jakne i čizme u pitanju i tako neki detalji, može da prođe :)

      Delete
  13. Odlicno, divan post. Stvarno su ti modni komadi nasih majki fenomenali i verujem da svako od nas ima bar jedan omiljen... ti si ovaj super iskombinovala! ;)

    Adela Acanski

    ReplyDelete
  14. Beautiful colors:) You look beautiful:)
    Have a nice week!
    kisses
    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Divnooo :) Napisala si tekst tako da sam mislila da je početak neke knjige, stvarno lepo :) A i outfit je odličan, nisam toliko kompetentna, ali kažem ono što vidim :) Jako kreativno što staru stvar vraćaš u "život" i kombinuješ kao da je nova :)

    xoxo, Katarina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Katarina :) Ja se u 99% slučajeva jako potrudim oko teksta i drago mi je ako se trud primećuje :) Da, ne znam koliko godina nisam videla potencijal u toj jakni, ali je došao i njen trenutak. Moda i jesto zapravo to, vraćanje starih stvari u neki novi život ;)

      Delete
  16. So loving your outfit dear..its really true that old fashion is coming into existence..I also featured bell bottom pants few days back..loved the style of your work dear and the scarf n boots are just perfect..:)

    http://www.colossalcloset.in/wholesome-organic-skincare-with-organic-harvest/
    http://www.colossalcloset.in/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Yes, although everything's pretty much invented, we can bring new life to old items and fashion in general ;) Bell bottom pants are a great example, too :)

      Delete
  17. Qué guapa estas!! Me encanta el look y como lo has combinado. Estas Preciosaa :D!!bss

    www.mipiache.es

    ReplyDelete
  18. Que pieza tan bonita la chaqueta convertida en chaleco. Estas preciosa!

    ReplyDelete
  19. I absolutely enjoyed this post dear!


    ** I'm inviting you to join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!


    BEAUTYEDITER.COM
    Subscribe to my YouTube Channel

    ReplyDelete
  20. Amazing look! I love the skir and the boots!
    www.alessandrastyle.com

    ReplyDelete
  21. pundža ti stoji divno... a ovaj look je jedan od najboljih!
    xx
    http://www.littlemisstwiggy.com/2016/02/stripes-on-my-bow-tie/

    ReplyDelete
  22. Love the camel tones!! Stunning pictures.. and lovely hair-do

    Oh, I've shared my Valentine's Day OOTD. I'd love if you let me know what you think.

    Kisses,
    BLOG | TAISLANY

    ReplyDelete
  23. The fashion gene clearly did pass down to someone.....you!! I love the vintage look of the jacket, it has clearly seen a lot over the years if I may say. I really love your skirt, I wanna get a tailored one with the exact same design!! I love how you paired everything and ended up with that amazing look!
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! :) Yes, I love the fact that you can see all that on the jacket, it's such a valuable piece of clothes, full of history :) I bet that a skirt like mine would suit you perfectly! ;)

      Delete
  24. I can only imagine how special is that vest, which used to be jacket, dear Tijana :) What's more, I think that this vest is even better than jacket, because it's more versatile and you can pair it with more clothes :) I really like your outfit with vintage vibe, dear, you look really pretty in brown! :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, at least is more wearable like a vest nowadays although I also want to wear it like a oversized jacket on my shoulders or something like that :) Thank you so much! Brown is not my favorite color but I like to wear them all :)

      Delete
  25. Beautiful pictures, love the tan colours

    www.susannahzabelle.com

    ReplyDelete
  26. Qué guapa Tijana!! me encanta ;) un beso bonita!!

    ReplyDelete
  27. Ohhh estas preciosa y el moño te queda fantástico

    ReplyDelete
  28. You have put a great use of this old jacket and it is looking amazing on you.
    GlamupGirls

    ReplyDelete
  29. you have an impeccable style..someday you will be invited in any fashion week shows. That's no question about that coz you are great..

    http://jehanmohammad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Beautiful look and photos. I like how you featured clothing your mother once wore while carrying you.

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig