Feb 5, 2016

Joy


 "Don't ever think that the world owes you anything, because it doesn't. The world doesn't owe you a thing."
-Joy-

This is a story about Joy. A girl and the movie with the same name that I saw when these photos were taken. The movie is based on a true story about a girl who fights for her dreams and rise above her ridiculous family situation and lousy job. Joy is a girl who doesn't surrender even when surrendering is the only option she has. She comes up with something different and never gives up, despite the problems, lies and people who want to bring her down while laughing in her face. Joy is a woman who inspires me to become all I've ever wanted, a woman that doesn't need a 9 to 17h job in some sad office in order to look normal when the people ask me what is that I actually do and still give me that "poor she" look when I explain it to them. Well, poor them! You see, I'm also building my empire, just like Joy. I'm building my dream, the very same dream I dreamed when I was a 5 year old and that still persists now when I'm 30. Am I happy? Yes. Do I have problems? Yes. Is it worth it? Yes. Is it hard? Yes. Why? Why would I struggle? Why don't I choose the easy way like many people do? Because this is the only chance I get to do what I want and what I'm good at. So here is to us, women and men who want something more from this life and who work hard for it. Here is to Joy and her alter ego, the magnificent Jennifer Lawrence whose acting skills took my breath away.

In case you were wondering, I'm translator, blogger, writer and my own boss :) I have big plans for the future but I'm keeping that as a secret :) Oh, and if you need my services, just let me know ;)

 Esp
Esta es la historia de Joy. Una chica cuyo nombre es también el nombre de la película que fui a ver cuando hicimos estas fotos. La peli está basada en hechos reales y cuenta la historia sobre esta chica, la protagonista de esta pequeña historia que estoy escribiendo. Joy lucha por sus sueños y supera situaciones ridículas e intesas tanto dentro de su familia, como en su vida profesional. Joy no tira la toalla cuando tirarla es la única opción que le queda. Se le ocurre algo diferente y lucha hasta el final, a pesar de los problemas, mentiras y a pesar de la gente que se burla de ella. Joy es la mujer que me inspira para ser la mujer que siempre he querido ser. Me inspira para no conformarme con un trabajo de 9-17h en una oficina gris, solo para ser "normal" cuando la gente me pregunta a que me dedico y ponen esa cara de "pobrecita tú" cuando se dan cuenta que no comparto esa oficina gris con los demás. Pues pobrecitos ellos, es todo lo que puedo decir. Joy lucha para conseguir lo que quiere y yo también lo hago. Hago lo que he soñado desde que tenía 5 años y ahora cuando tengo 30 solo puedo luchar más. ¿Soy feliz? Sí. ¿Tengo problemas? Sí. ¿Merece la pena? Sí. ¿Es difícil? Sí. ¿Por qué lo hago? Por qué no elijo hacer algo fácil, un camino más fácil? Porque esta vida es la única que tengo y mi única oportunidad para hacer lo que me gusta y lo que se me da bien. Así que este texto es para todos nosotros que luchamos para conseguir algo más de esta vida y trabajar duro por ello. Este texto es para Joy y su alter ego, la magnífica Jennifer Lawrence cuya interpretación me dejó sin palabras.

Si os habéis preguntado que eso lo que hago, soy traductora, blogger, escritora y trabajo por mi cuenta. Tengo muchos planes para el futuro, pero de momento es solo mi secreto :) Aquí estoy si alguien necesita mis servicios ;)

Srp
Ovo je priča o Džoj (Joy). O devojci koja je glavni lik istoimenog filma baziranog na istinitoj priči, koji sam gledala istog dana kada su nastale današnje fotografije. Džoj se bori za svoje snove i uzdiže iznad beznadežne porodične situacije i posla. Džoj se ne predaje čak ni kad je predaja jedini izlaz. Ona nastoji da istraje u svojoj zamisli uprkos problemima, lažima, zaverama i ljudima koji joj se smeju u lice. Džoj je žena koja me inspriše da i sama budem onaj tip žene koji sam oduvek želela da budem. Inspriše me da živim život koji sam sanjala sa 5 godina i da se borim za isti sada sa 30. Inspriše me da se ne zadovoljim nekim jednoličnim poslom od 9h do 17h u nekoj tužnoj kancelariji, ne bih li delovala "normalno" kad god me neko upita čime se ja to zapravo bavim i uputi mi zbunjujući izraz lica u stilu "svašta, bezveze, šta ći ti to", kad saznaju da ne delimo istu tu tužnu kancelariju. E pa "svašta, bezveze" sa njima! To je sve što imam da kažem na tu temu. Da li sam srećna? Da. Da li imam probleme? Da. Da li je vredno truda? Da. Da li je teško? Da. Zbog čega sam tvrdoglava? Zbog čega ne izaberem neki lakši put? Zato što je put kojim se ređe ide moja jedina šansa da radim ono što volim i u čemu sam dobra. Drugi život nemam. Ovo je moj naklon svima nama koji se svakodnveno borimo da napravimo nešto više od ovog života dok radimo na istom. Ovo je moj naklon devojci zvanoj Džoj i njenom alter egu, veličanstvenoj Dženifer Lorens, čija me je gluma ostavila bez daha.

Ako ste pitali šta li ja to pa radim, odgovor je da sam prevodilac, pisac, vodim ovaj blog i sama sam svoj šef. Planiram da uradim svašta po tom pitanju, ali neka ostane tajna :) Ako su vam potrebne moje usluge, pišite mi ;)


I wore:
Turtleneck: Tex
Pants: H&M
Bag: H&M
Booties: Tex
Share:

75 comments

  1. Ma ti si naša Joy! <3 :*
    I nema drugačije draga nego tako...svojim putem po svojim pravilima i za svojim strastima. Nema za takve tvog duha mjesta u tužnim kancelarijama punih izgubljenih snova...sloboda i život je izvan tih granica, a objašnjenja ne duguješ baš nikome. Kako se kaže, pusti selo neka priča, barem imaju materijala za pauzu u tim istim kancelarijama. ;) I neka si tvrdoglava jer to ide ruku pod ruku uz hrabrost i kad tad se sve kockice poslože na svoje mjesto. Ja još vjerujem u onu - ono što se dugo čeka bude najslađe. Uostalom, ja ću uvijek radije izabrati da rastem i učim iz dana u dan i lagano se uspinjem nego da odmah i sada dobijem sve što želim. Čemu da se veselim onda u budućnosti? ;)
    Najteže je slušati svoje srce i svoje želje, puno je lakše ići linijom manjeg otpora i biti 'normalan'...da mi je kuna za svaki put kada je netko rekao da ovo moje nije posao za žene i kada je preokrenuo očima u stilu "ma kome ona prodaje maglu"...ali ni mene ne privlači to normalno, neka drugima, rado im prepuštam te uloge. Težim putem, ali ne žalim niti sekunde.

    A što se ostatka posta tiče, ne znam jesi mi slađa ti ili famoznije fotografije i lokacije. Svjetlo, boje pa ta kombinacija na tebi...idealno uz ovaj tekst. Jedan od najdražih tvojih postova generalno. :* <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znala sam da ćeš se složiti i da ćeš se prepoznati u priči jer je i tvoja situacija slična, plus se ti boriš još i sa muško-ženskim predrasudama ;) Ja sam oduvek znala da klasičan posao i kukanje nisu za mene i nemam nameru da radim negde gde samo mogu da stagniram ne bih li platila račune i to je sve. Nekome to odgovara, meni ne. Jako, jako dugo sam bila izgubljena po tom pitanju ali od kada sam shvatila šta je ono što želim i da je u današnje vreme apsolutno sve moguće, nemam nameru da odustanem. Plus ima milion nekih privatnih razloga zbog kojeg mi odgovara ovakav način života. I dan danas ume da me rastuži činjenica kad neko misli da ja sedim kod kuće po ceo dan i blenem u plafon, ali stvarno mi je dosta toga. Neka misli ko šta hoće, ja znam gde sam i gde želim da stignem. Teži put je UVEK pravi put i ja znam da ti to znaš. Isto tako, moja Joy si i ti i jer si takva kakva jesi i kamo sreće da je više takvih osoba na svetu.
      Baš sam srećna što ti se sve sviđa, zapravo sam imala nešto drugo u planu ali sam jednostavno morala da kažem sve što mislim i uklopim uz ove slike jer da, najlakše je pričati o odeći i znam da će 99% da komentariše odeću, ali neka. Više me je briga ;) Mislim volim i ja odeću ali ne baš toliko :D <3

      Delete
  2. Aa baš mi se sviđa draga sve a poebno ova moderana siva rolka! Divan je i ambijent! :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Praktično živim u toj rolci ovih dana :)

      Delete
  3. The outfit is super beautiful, especially the sweater :)

    3200 DEGREES ♥ || INSTAGRAM || FACEBOOK

    ReplyDelete
  4. Predlažem jednu zdravicu za sve napisano u ovom postu i potpisujem svaku riječ! Također se borim za posao i snove koje 'uzgajam' valjda otkako sam prohodala, teško je, grozno je teško i ponekad frustrirajuće, ali svu tu muku ne bi mijenjala za nikakvu sigurnost svijeta jer kad se navečer srušim u krevet nakon čitavog dana fotkanja, snimanja, pisanja, planiranja, bloga, društvenih mreža...(nastavi niz, znam da je i kod tebe slično haha), barem najsretnija na svijetu odem u svijet snova. Nastavljamo i dalje, želim ti apsolutno svu sreću, pozitive i vedrog duha ti ne manjka i uopće ne sumnjam da ćeš uskoro ostvariti sve što želiš! :***

    I obožavam one koji misle da po čitave dane sjedimo doma i čekamo da dan prođe i pogotovo one koji misle da na sve što radimo potrošimo onako 5 min, a ostatak dana gledamo serije haha :D Želim ti divan vikend, i joj skoro sam zaboravila komentirati outfit - volim ovakvu jednostavnost, džemperiće ovakvog tipa obožavam jer su ful mekani, a kosa...ah ta kosa. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znala sam da češ se i ti složiti :) Čudo jedno kako se i sama lepim za vas koje živite i razmišljate slično ;) Lepo si to rekla, nikakva sigurnost ovog sveta ne može da bude dovoljna ako smo na kraju frustrirani, nesrećni i očajni padamo u krevet. Nema mi lepšeg osećaja kada treba da zaspim i željno iščekujem novi dan i nove pobede. Naravno, ima tu bezbroj prepreka i situacija kad se i sama pitam da li sam normalna, ali da, to je sve deo procesa. I ja nazdravljam tebi i ne sumnjam da će svaka od nas završiti baš tamo gde želi <3
      Haha, što bi to bilo lepo :D Ma pusti, priča onaj ko ne zna, a misli da sve zna ;)
      Hvala ti. Bukvalno ne izlazim iz te rolke ovih dana, a kosa, uobrazim se svaki put kad je spomeneš. Jednostavno je bio good hair day :p :***

      Delete
  5. your pics are always so beautiful..i like your leather pants
    kisses

    ReplyDelete
  6. Amen.There is nothing more regrettable than a life live doing the wrong thing simply because one is too lazy to chase after their dreams. I love this post dear, so inspiring.

    I like your outfit too, warm, fun and cosy.

    Have a great weekend.

    http://pearlsprettyskin.blogspot.co.ke/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolutely! We don't get a second life. I'm so glad you like the post and thank you so much for reading :)

      Delete
  7. Very inspiring. I totally agree, if you want something in life, you work hard for it. Stunning pictures.
    http://fashionablyidu.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much for reading! :) That's right and the only right way ;) Thank you!

      Delete
  8. I heard about the movie, but haven't seen it yet. Your words are so strong that they convinced me to watch it. I hope it will make me feel the same way, although I work in an office from 10 to 19. That's what I chose to do 4 years ago, when I still was in uni. While all my fellow students were taking care of their marks, I decided that I want to collect experience. Btw, I should be a translator too (I have studied Slavic studies in uni). Thank you for this inspirational post, and I almost forgot to tell you that you look so pretty! Have a lovely weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I definitely recommend it although I'm sure it's not everyone's cup of tea. That's great because you chose to do what the majority didn't. I hope you're happy with your job :) Really? How cool! :) I studied Hispanistics! You're very welcome and thank you for reading it and always taking your time to tell something with a meaning :)

      Delete
  9. Absolutely love the turtleneck jumper!!! You look so beautiful <3

    http://www.rakhshanda-chamberofbeauty.com

    ReplyDelete
  10. ja sam isto nedavno gledala taj film i baš me nadahnuo...Jennifer je sjajna glumica, a film je divan. Najdraži mi je trenutak filma pred kraj, kada ona prima onu mladu obitelj i daje toj ženi priliku...takva i je i mora biti svaka osoba koja se sama izborila za sve, a ovi kojima je sve servirano nikad ne znaju biti tako kulturni, ljubazni i pristupačni...takvi mogu nanizati i diplome i nazive i postignuća i kuće i aute, a nemaju ono osnovno. Puno ljudi u poslovnom svijetu dolazi tu s nekom pozadinom, a jako ih se malo probije kao Joy, samo svojim snagama i svemu unatoč.

    Potpisujem i sve što si napisala...ljudi misle da je posao samo biti u uredu osam sati, a nemaju pojma koliko teško je krenuti iz ničega i sam si stalno tražiti poslove i ugovore i nikad ne znati koliko ćeš zaraditi na kraju mjeseca. Ljudi se stalno žale na sve, na plaću i posao, a zapravo većina i voli nezahtjevne poslove gdje mogu staviti prst u uho (kako znamo reći) i mozak na pašu...i onda nas koji sebi pokušavamo nešto izgraditi nešto gledaju kao lude...ili misle da samo gledamo televiziju cijeli dan i ništa ne radimo. Srećom, naučila sam ignorirati takve ljudi...i nalaziti one koji me nadahnjuju i kojima se mogu diviti...jer u svijetu ima i dobrih primjera i hrabrih ljudi...i ti to potvrđuješ.


    Kombinacija je prekrasna...jako mi se sviđa džemper, divno ti stoje te svijetle boje...i sva nekako zračiš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste! Takvi gestovi, detalji, takve osobe prave razliku i stvaraju nešto korisno u životu. Džabe sve diplome, masteri, novac, zvanja kada ti nisi čovek.
      Da, i ti si u sličnoj situaciji. Dok svi misle da kako se dosađujemo po ceo dan, niko ne razmišlja o mesecima kada možda ništa ne zaradiš ili kad ti se odjednom nagomila toliko toga pa se ubijaš od posla i možda ne stigneš da iskoristiš tu neku priliku kako treba jer moraš da juriš na sto strana jer danas je tu, a sutra već nije. A znaš i sama da ovi poslovi nisu nešto ni plaćeni niti popularni. U svakom slučaju, ne bih promenila ovo svoje niti bih se menjal sa tim nekim kojem je baš užitak to što ode na posao da stavi mozak na pašu kao što kažeš, a pritom kuka kako je jadan, kako mu je teško, a ni prstom da mrdne da nešto promeni. Muka mi je od tih gnjavatora i bukvalno bežim od takvih ljudi i držim se onih poput sebe i boljih od sebe. Hvala ti na svakoj napisanoj reči, jako mi je drago što ove reči imaju i tvoju podršku jer znaš da cenim tvoje mišljenje ;)

      Delete
    2. i ja cijenim tvoje mišljenje i drago mi je da nisam jedina koja razmišlja tako..obično to tako bude da ili se nakupi sto nekih prijevoda ili prođe pola mjeseca samo s jednim, ali tu treba biti uporan i stvarati svoje kontakte...teško je u bilo čemu probijati se sam, ali onda kad znaš da si nešto napravio, a baš nikome ništa ne duguješ...e onda je to jedan divan osjećaj:)

      Delete
    3. :) Da, ima nas samo ne baš na svakom koraku. Taj osećaj nema cenu, kad nikome ništa ne duguješ i znaš da je svaki uspeh došao isključivo zahvaljujući tebi i tvom trudu. Razumem te potpuno :)

      Delete
  11. very glam look sweetie
    I posted a new OUTFIT, I'd love to know your opinion
    would you like to pass from my blog?
    fashion blogger
    kiss

    ReplyDelete
  12. Post divan, ti divna, slike divne :) Posebno mi se dopadaju ove sa cvećem u pozadini, lepota kose ti dolazi do izražaja, ali i sve ostalo :) Novi post je na mom blogu, pa ako želiš, pogledaj littleboxofhappiness.blogspot.rs :*

    ReplyDelete
  13. Kao i uvek sjajan tekst, i još bolje fotografije. :)
    A što se filma tiče čim uhvatim malo slobodnog vremena moram ga pogledati :) :*

    ReplyDelete
  14. Amazing look! I love the sweater and the bag!
    www.alessandrastyle.com

    ReplyDelete
  15. Lovely look , I love it . I love the sweater . I have never seen that movie , but Joy seems a wonderful and fighter girl
    kiss

    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2016/02/five-wardrobe-basics.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot :) Yes, she is really a "super woman" ;)

      Delete
  16. Estas preciosa !!! Me encanta todo lo que has escrito. Es cierto que solo tenemos esta vida para luchar y disfrutar aunque cueste. A seguir luchando por nuestros sueños :) ,
    Besitos de www.comparteilusion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Así es! No hay que rendirse y conformarse con lo básico, o quejarse y no hacer nada para cambiar lo que no nos gusta. Seguimos luchando ;) Gracias! <3

      Delete
  17. Draga moja Tijanice,
    Pronašla sam se u tvom tekstu i hvala ti na iskrenosti i pozitivnom stavu kojim prosto zračis i inspirišeš. Film cu definitivno sto pre pogledati :-)
    I sama sam u situaciji koja zbunjuje mnoge koji su, sto bi rekli, uradili sve po ps-u, uveliko rade u sumornim kancelarijama 9-17h, konstantno kukaju, žale se i naravno zabadaju nos u tudja posla. Sama činjenica da vodim modni blog u Srbiji pokazala mi je ko su mi pravi prijatelji u životu. Nedavno sam se jako razočarala u blisku rodjaku, koja je od mene starija samo godinu dana i vodi jedan potpuno drugačiji život, ima već troje dece i slabo se vidjamo sto je i normalno s obzirom na obaveze. Ali, ono što me je zaprepastilo je e-mail koji mi je poslala sa rečima tolike zavisti i negativne energije da je to prosto nezamislivo, a pri tome sve umotano u šarenu foliju i probranim rečima.
    Inače, trenutno sam bez konkretnog posla, diplomirala sam ekonomiju i postala master, ali i sama znaš koliko je teško naći posao ovde bez neke muljevine i veza na političkoj osnovi. Ali, zaista sam izgradila neki svoj ružičasti svet u kome uživam i ne očajavam. Vodim blog, povremeno mi uleti poslić pisanja nekih prezentacija i sl., negujem prava prijateljstva, putujem, uživam u sitnicama i borim se da jednog dana ostvarim sve svoje snove. Jer i ja nikako nisam osoba koja bi mogla da čami u kancelariji, bez ikakve kretivnosti i poleta.
    Hehehe, umalo da zaboravim outfit je super. Kožne pantalone obožavam i baš mi se dopadaju u kombinaciji sa rolkom koju si izabrala.

    Veliki pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga moja, hvala ti na divnim rečima :) Shvatila sam koliko je možda ovaj tekst negde pre svega podsetnik za mene da slučajno ne odustajem kad imam loš dan ili trenutak, a nisam ni znala da će se mnoge od vas pronaći, i to gle čuda, baš devojke koje su mi najviše prirasle za srce, uključujući i tebe naravno :)
      Ljudi su generalno ljubomorni i zavidni, a kad neko želi da uradi nešto drugačije i bolje i da se izdigne iz mase, odmah se nađe neko pametan ko želi da nas sputa. Ja sam užasno osetljiva i tip sam osobe čije se samopouzdanje poljulja svakodnevno i u raznim situacijama, ali isto tako učim sebe da kad neko ima nešto protiv mene to nije moj problem, već problem te osobe koja nažalost nema drugi način da se bori sa svojom negativnošću nego da je prenese na druge i time se kao uzdigne iznad onoga ko se ne uklapa u njegov kalup.
      Često kažem, da sam ostala u Srbiji, verovatno nikada ne bih imala blog jer bi me pojela sredina. Zato se ja tebi divim, što si se uzdigla iznad toga. Pa znaš, bavljenje ovim je generalno tabu i ovde. Neki najbliži ljudi ni dan danas ne razumeju šta ja to radim i valjda misle da je moj jedini uspeh u životu taj što sam se udala i otišla u Španiju.
      Znam da je u Srbiji bezvezna sitiacija i nisi jedina. Ono što je važno je to što si pozitivna, što se trudiš, što radiš ono što možeš i što želiš da ti bude dobro i lepo. To je taj duh koji cenim kod ljudi, a koji sam kod tebe odmah prepoznala. A kancelarija zaista nije za svakoga, kao i sve drugo uostalom. Taj ružičasti svet je i više nego potreban jer se treba zaštiti od svih mogućih negativnih uticaja i živeti ovaj život što duže i što kvalitetnije. Mogu samo da ti pljunu pod prozor, što se kaže ;) :* <3

      Delete
    2. Hvala ti puno draga moja na ovako lepim i iskrenim recima. Zaista mi je drago sto se medjusobno podrzavamo i bodrimo :-) Najiskrenije, iako se licno nismo upoznale, tebe i moje dve imenjakinje iz Hrvatske (''5foot7 i a little place'' znas ih obe naravno :-))dozivljavam kao prave prijatelje.

      Samo napred u nove pobede,
      Ljubim te

      Delete
    3. Nema na čemu :) Meni je zadovoljstvo da pričam sa vama, mojim devojkama, kako ja volim da kažem :) Srećom ima i nas koje nije pojela ljubomora i koje smo ovde da se međusobno inspirišemo, bodrimo i držimo jedna druge. Shvataš već da i iako se kratkto "znamo", iako se još nismo upoznale, da i ja tebe doživljavam kao prijateljicu :) Idemo dalje ;) <3

      Delete
  18. I love the trousers and shoes, great outfit
    Have a nice day

    I'm Catelicious

    ReplyDelete
  19. So gorgeous doll! I love that sweater and I need those boots! :)

    Florals&Smiles

    ReplyDelete
  20. Kako lepo upakovan tekst u celu priču. Slažem se sa tobom iako film nisam gledala ali sam se pronašla u tvojim redovima. Sve smo mi po malo Joy ;)
    P.S. I meni se sviđa džemper rolka :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Sve smo mi drugačije ali Joy nam je zajednička ;)

      Delete
  21. You are so beautiful! I love these photos *o*

    I hope that you visit my blog too and maybe follow: SPIKED-SOUL.BLOGSPOT.COM :)
    Have a nice day!

    ReplyDelete
  22. Kao i svaki tvoj post, procitala sam ga odmah po izlasku ali nisam odmah odgovorila... znas mene i vrijeme :)... Ipak, moram ti priznati da je ostavio duboki dojam na mene i da mi danima ne izlazi iz glave. Preko mojeg zadnjeg posta, mogla si vidjeti dio onoga sto se meni mota po glavi i bas mi se svasta nesto bilo izdogadjalo o cemu cu ti pisati... poanta je da se i sama borim sa sobom i time dali se treba uopce truditi kada ti se cini da pomaka nema... Ivana M. je super napisala koliko je ovdje na Balkanu tesko ostati fokusiran na snove kad toliko puta ti biva rukavica bacena u lice i cini ti se da bez veza ili para, nemas izgleda za gotovo nista.
    Opcenito ne razumijem ljudsku potrebu za zlocom... ne znam,uvijek cijenim i postujem tudje misljenje koliko god ono bilo mozda drugacije od mojega i nije mi jasno zasto ljudi imaju potrebu drugoga etiketirati bez ikakvog povoda. Ne volim ni dvostruka mjerila a licemjerstvo mi je najgora osobina koju netko moze posjedovati a toga ima ovdje nspretak.
    Vjerujem... znam, da ni tebi u Spanjolskoj ne cvjetaju ruze i mogu samo zamisliti koliko ti bude tesko jer koliko god ti bila udana za Spanjolca i bila dobra u jeziku i svemu, uvijek ces biti stranac i morati ces dati bar 50% vise nego ondasnji ljudi...
    Svaka ti cast... imas moju punu potporu i svu ljubav koju ti barem ovako virtualno mogu dati... inspiriras i dajes mi taj poticaj da i ja sama mozda uskoro promijenim sebe i neke stvari... ipak sve, na koncu konca,,pocinje i zavrsava u nasoj vlastitoj percepciji nas samih! Ljubim te! :*

    Kombinacija je vauuuuuuu... znas da volim i kozu i ovakve velike cosy swetere :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja znam da je svaka od nas priča za sebe i da se svaka bori sa svojim mukama, ali iskreno, nisam ni očekivala da će ovaj post ostaviti baš toliki utisak. Stvarno mi je srce puno kad znam da možemo da se inspirišemo ne samo odećom već i kao ljudi, stvarne osobre koje uprkos ovom virtuelnom svetu gde je "život savršen" imaju stvarne živote iznad njih i mogu da pronađu negu reč, utehu, inspiraciju. Pričaćeš mi već sve ali ako sam imalo uspela da doprinesem poboljšanju tvog raspoloženja, i više sam nego srećna :)
      Ni ja ne razumem zlobu ali je ima svuda. Meni je u stanju da pokvari dan čak i zloba koja me se ne tiče, ali kada vidim da je upućena nekome ko je ne zaslužuje, ne mogu da se obuzdam :( Planetu neće uništiti ni klima, ni ne znam šta, nego upravo ljudi koji seju negativnost i mržnju.
      To što si rekla za mene ovde, ne da je istina, nego je nešto što možda ni sama sebi nisam htela da priznam. Da, mila moja, uprkos svoj mojoj intergaciji, trudu, prilagođavanju, ja ću uvek biti ovde stranac, da ne kažem, vanzemaljac, isto kao što sam i u Srbiji, pa tako ja prirodno težim nekim destinacijama gde sam ja samo ja i gde je nebito na kojem jeziku razmišljam tog dana...
      Hvala ti na divnom komentaru i iskreno se nadam da će tako i biti :) Sve i jeste u našim glavama, samo im treba doskočiti ;)
      Znam, znam :) <3

      Delete
  23. I love your blog!
    Do you want to support each other's blog by following each other?:) Please let me know if you do so I can follow you right back x

    xoxo, Maii

    http://ohiamiht.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
  24. You are stunning, loved your outfit and those shoes are really pretty.
    Glamupgirls

    ReplyDelete
  25. You have really inspired me and I can't wait to watch this movie. I am planning on transitioning to be a full time writer, blogger and fashion stylist and am afraid because it does not pay so well in Kenya and my parents want me to go ahead and practice what I did in campus which is law but I don't want that deep down even though it pays well in my country. You look so edgy and chic with the grey sweater and leather pants.
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm really glad that my post inspired you :) Thank you! I understand your situation. But why would you choose between those? I mean, you can work in law and fashion and figure out what works for you. Your parents only want the best for you and for you to be "safe", hence there's no parent who would say, yes, you should be a writer, for example. On the other hand, it's crucial that you do what you like, otherwise it's just not worth it. I'm sure you'll figure it out. Trust me, I was lost and had no clue what to do and I regret many things, but in the end, everything becomes more clear and one day, you just know that you're where you're supposed to be ;)

      Delete
  26. And I am inspired.Your words mean a lot.Cheers to you for following your dream.The movie sounds like such an amazing one.I should look for it too.Nice knit there.The grey looks so great on you
    sophieatieno.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. And it means a lot to me that I was able to inspire you :) Honestly, I had no clue that my words would have such a great impact and I'm so glad I wrote them :) Thank you so much! :)

      Delete
  27. I really want to see Joy, it's inspiring to see women make their dreams comes true!

    Meme x

    www.thedayinthelifeof.co.uk

    ReplyDelete
  28. Divan post draga, taj dzemper mi je savrsen! :**

    New post: http://marinailes9.blogspot.rs/2016/02/little-black-outfit.html

    ReplyDelete
  29. Predivne slike,ne mogu ti reci koliko mi je drago vidjeti nekako tako s ovim prostora da je uspio u blogovanju.
    Joy je divan film,Jeniffer mi je kao glumica bas sjela,a nekako si me i ti nadahnula da se zapitam...
    Pratim te xx

    http://zeberry.blogspot.ba/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti najlepše :) Kad se neko raduje tuđem uspehu i sreći, to mi odmah govori o kavoj se osobi radi ;) Dobrodošla!

      Delete
  30. Gorgeous!
    Followed you on Bloglovin!
    Dora www.BangsBang.com

    ReplyDelete
  31. You look fantastic in this sweater, Tijana, grey suits to you and your hair! What about "JOY", I haven't watched it yet, but I wrote it down to the films I have to watch, because it sounds really inspiring;) What about "feeling alive, not just living" I'm still working on it too, currently, I have job from 8am-16pm, but I hope that in the future I'll also have my own empire, the same like you, my dear friend :)
    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like it and yes, Joy will inspire you ;) There's nothing wrong wit that type of job if you're happy and like it, I'm just saying that it doesn't work for me. I really hope that you can do what you're dreaming of and don't forget that it's a huge process and it's important to appreciate every moment, even the bad ones, because without them, we can't improve ourselves and grow as a person ;)

      Delete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig