Sep 13, 2016

Bohemian


"...someone who has the ability to appreciate beauty on a deep level, is a profound romantic, doesn't know any limits, whose world is their own creation, rather than living in a box." Fashion designer, Savannah Miller described bohemian (life)style in a way that pretty much resonates with my own world and today's outfit in particular.

ESP

"... alguien que tiene la capacidad de apreciar la belleza en un nivel profundo, es un gran romántico, no conoce ningún límite, su mundo es su propia creación y piensa fuera de la caja." Estas son las palabras de diseñadora Savannah Miller y su descripción del estilo (de vida) bohemio que encaja con mi personalidad y este outfit en concreto.

SRP

"... neko ko ima sposobnost da ceni lepotu na dubljem nivou, veliki je romantik i ne poznaje granice, neko ko sam stvara svoj svet van onog koji mu se nameće..." Ovim rečima parafraziram modnu dizajnerku, Savanu Miler, koja navedenim opisima objašnjava boemski (životni) stil. Upravo oni u velikoj meri karakterišu kako moju ličnost, tako i današnju kombinaciju.



I wore:
Dress: Dresslink - HERE
Backpack: from Peru
Sandals: Mango
Necklace: from Turkey
Belt: Sabrina
Share:

78 comments

  1. Muy bonito el look, estás muy guapa Tijana! besitos :)

    ReplyDelete
  2. Beautiful dress and sandals:) fabulous as always:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Prosto predivno! Nisam imala predstavu da smeđa i crna tako dobro mogu da se uklope, hvala na inspiraciji! :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Jelena :) Drago mi je ako sam te inspirisala. Sve ovo tome i služi između ostalog ;) Ja zapravo ni ne znam ko smišlja sva ta (glupa) pravila :D

      Delete
  4. That actually matches my idea of you :) Beautiful!

    MY KIND OF JOY

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad to hear that. It means that I can transmit who I truly am, or at least one part :) Thank you!

      Delete
  5. Divna kombinacija, svidja mi se citat koji si pronasla i postavila na pocetak posta. Haljina ti savrseno pristaje, a ruksak je zasigurno odlican dodatak :)
    Hvala sto si posjetila moj blog, uzvratila sam pracenje!

    shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na komplimentima! Drago mi je da ti sviđaju i tekst, i kombinacija :)

      Delete
  6. I love that description of a bohemian. It is something we should all aim to live by.
    http://anicheberry.blogspot.co.za/2016/09/five-things-you-might-not-know-about-me.html

    ReplyDelete
  7. absolutely stunning! love your hair and the outfit! xx. gigi. www.gigikkitchen.com

    ReplyDelete
  8. Bohemian sure looks great on you. Nice dress. You look awesome.
    sophieatieno.com

    ReplyDelete
  9. Tijana, me encanta que siempre cuentes una historia aunque sea breve con tus fotos tan bonitas... siempre usamos el significado de boho o bohemio pero es bueno saber que tiene un trasfondo súper chulo y nada banal, ojalá muchos más pudieran tener este tipo de espíritu para apreciar todo lo bueno que hay allá afuera :)

    ¡Me encanta la mochila en el OOTD!

    Pablo
    Fungi Express blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me alegro que te guste :) Creo que siempre se puede sacar algo para decir y evitar lo típico de "llevo esto de aquí, eso de ahí, bla, bla..." Yo primera me aburro cuando veo un blog así y lo último que quiero es ser aburrida :p
      Sí, aunque la palabra "boho" tiene algunos significados un poco negativos, me gusta enfocarme en lo positivo y ese espíritu libre que transmite. Estoy de acuerdo. Ojalá hubiera más gente así!
      La mochila es una de esas cosas que tienen un significado especial. Me la compró mi padre en Perú hace unos 10-15 años :)

      Delete
  10. jako lijepo rečeno i mislim da me upravo to privlači tom nekom bohemskom stilu odijevanja. To je taj neki osjećaj, neka romantika u nama koja se reflektira u tom protivljenju pravilima, u inspiraciji prošlosti, u toj nekoj impliciranoj slobodi kretanja. Često se taj bohemski stil veže u festivale, putovanja i ljeto, ali ja mislim da ga možemo nositi kada hoćemo i možemo mu se prepustiti i doma...možemo kopati po ormarima, iskombinirati nešto staro s nečim novim, možemo eksperimentirati i tražiti neka nova rješenja...bohemski stil to je zapravo stanje uma:)

    Ova ti crna haljinica prekrasno stoji, baš mi se dopada što je dugih rukava pa je odlična za ovo prijelazno razdoblje, a sviđa mi je jako kako si je uskladila sa smeđim detaljima, tim remenom i rusakom. Da znaš da mi je rusak odmah upao u oči, a sada kada sam pročitala da je iz Peru-a vidim zašto ima taj neki poseban štih. Baš mi izgleda kao ručni rad.

    Fotografije su prekrasne, pohvale i tebi i dragom:) Još jedna prekrasna i nadahnujuća kombinacija i objava.

    Hvala ti, kao i uvijek, na lijepim i smislenim komentarima:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, pa baš u duhu tog "prkosa" ne ludim za boho stilom kad je sezona čuvenih festivala i sličnih manifestacija već sada kada svi trube o jeseni, plišu i čemu već što će da se nosi sada :p Mislim da je važno biti svoj i razmišljati svojom glavom. Baš to što boemski stil predstavlja. Sa druge strane, mislim da dopušta da se igramo odećom na taj neki preoznatljiv, a opet jedinstven način i da pravila nema. Slažem se sa svime što si rekla :)
      Da, to je bilo zapravo pre par nedelja, ali je vetar toliko duvao tog dana da je više ličilo na jesen nego temperature ovih dana. Haljinica je stvarno dušu dala za raznorazne stilove i adaptacije, ja sam je čak i zimus nosila uz roze kaput :) Ruksak mi je kupio tata pre nekih 10-15 godina u Peruu i jedna je od onih stvari koje znam da ću čuvati i nositi zauvek :)
      Hvala tebi na divnom komentaru i komplimentima, a znaš već da mi je tvoj blog pravo zadovoljstvo i jedno od retkih mesta gde zaista imam šta da vidim i da pročitam <3

      Delete
    2. da i taj festivalski "look" je već dosadio, postao je uniforma:)...Mislim da je jedna blogerica Vix (koja ima dućan vintage odjeće) baš pisala o tome jer ona cijeli život ide po festivalima, valjda ih ode na sto godišnje, a i njen butik je pokretan pa svaki vikend negdje drugo prodaje, često baš i po tim festivalima. Ona je rekla kako novinari uvijek uslikaju isto, neke sedamnaestogodišnjakinje u šorcu i maramom oko glave i to je eto to...ili zvijezde koje su odjednom sjatile na te festivale. Ne zanimaju ih priče nekih starih rokera ili osoba koju doista nose vintage i znaju puno o takvom stilu ili odjeći, a baš su meni te priče bile puno zanimljivije, ali kao što kaže ona poslovica, sto ljudi, sto ćudi. No, možda zbog svega toga meni je sada u glavi stalno taj boho stil i planiram ga iznositi maksimalno ove jeseni.

      Delete
    3. E baš to. Ni sama ne bih bolje sročila to sa šorcem i maramom oko glave :D Ma da, cela poenta svega toga se pretvorila u nešto deseto. Ali svi smo drugačiji i svi radimo onako kako nam odgovara...

      Delete
  11. Loving your outfit Tijana
    www.mssparkleandglow.com

    ReplyDelete
  12. Dopada mi se haljinica, ja sam vise za neku svetliju nijansu, ali ti si crnu savrseno iznela i odlicno ti stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uglavnom i mislim da crna negde više pristaje plavušama zbog kontrasta, ali drago mi je da ti se sviđa uprkos tome što sebe ne vidiš u istoj :)

      Delete
  13. Hi Tijana! I really like how Savannah Miller described bohemian style/lifestyle and in my opinion that dress, which you was wearing, perfectly suits to this definition :) What's more, like always, your husband took your terrific photos, he has great eye for details, dear :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like it, dear :) MY special thanks for the compliments that you gave for the photos. I definitely wouldn't be doing all of this without him :)

      Delete
  14. Amaaaaizing post,I loooooove it so much,as pictures,as you :D
    Hope you'll click on two links which are at the end of my last post :* -->
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/2016/09/autumn-outfit-twinkdeals-collaboration.html#comment-form

    ReplyDelete
  15. You look gorgeous dear...
    Nice sandals...
    http://dimplekhadi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. WOW! Love your look! and amazing boots :) http://pazzadimoda.blogspot.it/?m=0

    ReplyDelete
  17. I love boho.
    The dress is splendid like the whole post.
    Would you like to follow me back?
    http://www.glaringwaves.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  18. This is such a beautiful look I truly enjoyed your photo's

    ReplyDelete
  19. Ovaj ruksak mi je isto predivan i bas sam se poveselila kada sam ga vidjela na Ig. Mislim da si napravila odlican posao spojivsi ovu, na prvi pogled elegantniju, haljinicu s boemskim detaljima poput ruksaka, gladijatorica i orgrlice te remena i opet smo dobili velikiiii wow efekt! Prekrasna si i tesko mi je zamisliti je s necim drugim a da izgleda toliko dobro! Prava boemska princeza! Ma prekrasno moje! :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, on mi je nekako više za jesen i za teke zemljane boje, ali htela sam da osvežim haljinicu i da nosim nešto drugačije pa sam u sekundi došla na tu ideju :) Drago mi je da se i tebi dopada :) Uvek mi izvučeš osmeh svojim komentarima, a tako je i ovog puta :) :***

      Delete
  20. Wonderful photos as usually :-) You look gorgeous in this dress, I really love this styling :-)

    ReplyDelete
  21. You look so fresh and young with this outfit. I Love it. <3

    ReplyDelete
  22. Si que es hermoso ese vestido y tu lo llevas de maravilla Hermosas fotos como siempre besos 😙😙

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mariela! Me alegra verte por aquí! :) Muchas gracias!

      Delete
  23. This black dress is perfect with your blonde hair... Kisses for you ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad you think so! I also like that color contrast ;) Kisses, dear <3

      Delete
  24. Just LOVE the boho vibe in this outfit, seriously, so chic with the belt and the shoes! Love your boho chic style! Xx

    www.thefashionfolks.com

    ReplyDelete
  25. Love this look :)

    www.leilaandvanya.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. nice photos, and cute outfit
    http://www.melodyjacob.com/

    ReplyDelete
  27. ¡Me encanta el vestido! Es precioso y te sienta muy bien

    Un beso ♡

    IT GIRL AILÉN

    ReplyDelete
  28. Wow, Tijana! I left speechless because the dress is absolutely lovely! And it looks great on you, I don't know if there is other person who would look this way in it! Bohemian is a person who indeed doesn't have any limits, and I always have admired these people. Life has absolutely different meaning in their world. Congrats on the photos, they look like straight out of a magazine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww... thank you so much for all the compliments! :) Yes, I'm much more into people who have free spirit, rather than living in their own "cage". There is so much to learn from them...

      Delete
  29. This is such a beautiful look, I love everything about it x

    Florals&Smiles

    ReplyDelete
  30. Have a lovely evening for you and for your husband, dear Tijana:)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. This world needs more people like you. Thank you for all the kindness :)

      Delete
  31. Savannah Miller was right because you appreciate beauty deeply and one can notice with all the beautiful places you visit and how you talk about them with passion, how you also appreciate the beach, you show genuine love to anyone and anything. That dress looks amazing but it is a show stopper because it is you wearing it...I want those shoes.
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, dear. Your words means a world to me. I'm so happy that I stumbled upon you and that we truly get and support each other... Trust me, you NEED a pair of gladiator sandals :D

      Delete
  32. ¡Qué vestido tan, tan bonito! Me encanta el bordado que tiene, además te queda increíble. El collar es el complemento perfecto :)

    Por cierto, adoro tu nuevo diseño del blog!!

    Un besito preciosa ❤
    Melania | modeintechnicolor.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muchas gracias, Melania! Me alegra que te gusten las cositas y sobre todo el nuevo diseño :) Necesitaba un cambio y estoy muy contenta ahora :)
      Un besito <3

      Delete
  33. Ja moram posebno pohvaliti ovaj mali preslatki ruksak koji mi je zapeo za oko čim sam ga ugledala, baš je jedan od onih posebnih komada koji daju neki poseban edge čitavoj kombinaciji i savršeno se uklopio u ovu modnu priču! Jako mi se svidio i citat, boemski stil života je kao i svaki drugi prvenstveno stvar osobnog duha i uživanja u vlastitom životu kojeg oblikujemo sami, po vlastitim pravilma, a ne podređivanje bilo kakvim pomodnim trendovima koji su danas tu, a već ih sutra nema (potpisujem tvoje i Ivanino dopisivanje i apsurdnost festivalskih look-ova). U blogosferi bi trebalo postojati više ljudi poput tebe, draga moja! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa. Definitivno je jedna od najdražih materijalnih stvari koje posedujem i verujem da će biti neuništiv :)
      A ja znam da si ti jedna od takvih osoba, uvek svoja i neponovljiva. Potpisujem ono što si rekla i takođe mislim da su nam potrebne osobe kao što si ti <3 Hvala ti od srca! :) Oko festivalskih look-ova mislim da se razumemo i bez prepiske :D

      Delete
  34. E, bas tako! Pronalazim se i ja u ovoj frazi itekako :-)
    Predivna si mi boho lutkice u preslatkoj haljinici i atraktivnim sandalama. Ranac mi se takodje mnogo dopada,a i ogrlica. Ma, rado bih ti maznula te komade hahaha.

    Veliki pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je. Mislim da se takve osobe vide iz aviona ;) Haha, baš si me nasmejala! :D Hvala ti! <3

      Delete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig