Dec 11, 2015

Tartan


We all know that tartan or plaid is directly connected with Scotland, right? But did you know that its origins actually go back to ancient Celtic tradition, Austria's Iron Age and even Western Chinese mummies? I found that fascinating! 
     This print is actually my favorite in fall/winter time and you can tell how much I like it because I even mixed 2 different patterns by wearing this shirt and this scarf at the same time. My comfy and cozy outfit was a perfect match for spending a very active day with hubby and friends. Do you like tartan? :)

Esp
Todos sabemos que el tartán está directamente relacionado con Escocia, ¿verdad? Pero sabéis que  sus orígenes datan de los antiguos Celtas, La Edad del Hierro de Austria e incluso de unas momias chinas? ¡Me parece algo fascinante! 
     Este estampado es mi favorito en esta época del año y ya que me gusta tanto, decidí mezclar 2 prendas diferentes que llevan el tartán. Se trata de esta camisa y de esta bufanda. El resultado es un outfit muy casual, cómodo y calentito, perfecto para un día muy activo con mi marido y amigos. ¿Os gusta este estampado? :)

Srp
Svi znamo da je karirana ili tartan odeća direktno povezana sa Škotskom. A da li ste znali da su je prvi nosili antički Kelti, narodi koji su naseljavali Austriju u Gvozdeno doba, pa čak i mumije u Zapadnoj Kini? Neverovatno, zar ne?
     Ovaj dezen je zapravo moj omiljeni u ovo doba godine, a dokaz tome je i činjenica da sam u isto vreme nosila 2 komada odeće sa različitim kariranim dezenom. U pitanju je kombinacija ove košulje i ovog šala. Rezultat je udobna, ušuškana kombinacija za veoma aktivan dan sa mojim mužem i našim prijateljima. Da li i vi volite karirano? :)



I wore:
Cardigan: H&M
Shirt: HERE
Pants: Zara
Bag: H&M
Sneakers: Primark
Sunglasses: C&A
Scarf: HERE
Share:

44 comments

  1. Daaaa! Meni je karirano nešto najdraže ikad, ljeti/zimi/za blagdane i nikad mi neće dosaditi :)) A ovo mi je jedna od tvojih najdražih kombinacija u zadnje vrijeme, baš djeluješ divno i ušukano, tako bi ti rado ukrala ovaj kardigan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ne može da dosadi :) Hvala ti puno! Baš mi je drago da ti se toliko sviđa, a kardigan je nešto najušuškanije što imam i baš ga nosim često ovih dana dok su temperature blage :)

      Delete
  2. Como me gusta este estampado! Hoy coincidimos, besos

    ReplyDelete
  3. Really like the scarf :3

    Ana ♥
    http://aruivablog.blogspot.pt/ N/POST

    ReplyDelete
  4. Volim! A volim i ovakve kombinacije :) L.

    ReplyDelete
  5. ja karirano stvarno obožavam, tako da mi je ova kombinacija pravi pogodak...Karirano mi je uvijek aktualno, ali mi je najdraže u ovakvim ležernim chic kombinacijama koje ti tako dobro nosiš. Šal mi se strašno sviđa, a i košulja i kardigan su fantastične...uske traperice su kao izmišljene za tebe, a s tim patikama su se sjajno uklopile. Sve u svemu, fenomenalan dojam:)

    Mislim da mi se od svega ipak najviše sviđaju fotografije i to kako si nekako opuštena i zračiš dobrim i pozitivnim vibracijama i energijom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da svi volimo karirano, a kako ima bezbroj varijanti, ne može da dosadi :) Pantalone su nešto najudobnije što posedujem i mislim da je ceo skup tih udobnih komada odeće i doprineo mojoj opuštenosti :) Drago mi je da ti se sve toliko sviđa, a posebno fotografije :) Oboje se trudimo da budemo što bolji i drago mi je ako se trud primećuje :)

      Delete
  6. Naravno volim karirano :) Uvek izgleda chic, a ujedno je casual i moze se savrseno kombinovati. Uvek daje mladalacku energiju svakom outfit-u. Svidja mi se tvoja kombinacija i napravila si bas zanimljiv mix dve razlizite karo sare.
    Cmok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš tako :) Drago mi je da ti se sviđa :) :*

      Delete
  7. Tartan really is one of my favorite patterns.I love gthe shirt and your shoes are so cool
    sophieatieno.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Tartan has got to be one of my favorite patterns, I adore it! Love how you pulled together this outfit, looking gorgeous dear!

    Have a lovely day and happy weekend!
    XO, Melissa's Diary

    ReplyDelete
  9. Iskreno ne volim karirano na sebi, jednostavno nisam ja ali tebi odlicno stoji pogotovo ta kombinacija sala i kosulje! Volim kad je neko smeo da kombinuje na taj nacin, odlicno! Inace imam isti dzemeper, obozavam ga jer pretopao je :)

    Adela Acanski

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je normalno, nije sve za svakoga ;) Hvala ti puno! Drago mi je da ti se uprkos svemu dopala kombinacija :) Slažem se, džemper je izuzetan :)

      Delete
  10. Very gorgeous look, I love your scarf.
    http://fashionablyidu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Što se mene tiče, karirano prolazi uvijek i svuda i baš mi se sviđa kako si sve to iskombinirala, a posebno ova lijepa i meeekana vestica, mmm sad bih se tako rado ušuškala u nju :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, slažem se :) Baš je za ušuškavanje :)

      Delete
  12. You have wonderful taste in clothes. Tartan is great!

    I love your blog if you want to follow each other, let me know. Greetings from Moscow

    http://elenalatresbelle.blogspot.ru/

    ReplyDelete
  13. I didn't know plaid is also called Tartan, thanks for the information. You look very chic and edgy! Your blonde hair is very beautiful. Great sense of style.
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
  14. Kariranoooooo :) Slazem se, tartan uzorak najvise prija u jesen i zimu i ja ga neopisivo volim a pogotovo u zelenim i crvenim tonovima... zacini svaki outfit a i super pase uz ostale uzorke i materijale.
    Ovaj kardigancic izgleda tako toplo i mekano a ti se prekrasna kao i uvijek! Divota!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, baš je prava stvar :) Hvala ti, mila :*

      Delete
  15. Really pretty outfit and blog. Would you like to follow each other's blog? :)

    http://checkinonline.blogspot.pt/

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig