Dec 23, 2015

How to be happy?


How to be happy? - one of the most asked questions this year, according to Google. Well, you've probably seen an image that is all over the internet where one character sees another one wearing a happiness sign on its tummy. The first one asked him: "Where did you find that? I've been searching for it everywhere!" - "I created it myself" - responded the other one. 
     Well, yes, that's my philosophy too, but to be honest, nobody is always positive (except for my husband who must be an alien when it comes to that :D He is also my biggest inspiration). Life certainly isn't all about sunshine and roses but the truth is that nothing is going to save you, unless you decide to do something about it. That reminds me of another quote that says that life is 10% what happens to you and 90% how you react to it. Right? ;)

Esp
¿Cómo ser feliz? ha sido una de la preguntas más repetidas este año, según el Google. Seguramente habéis visto una foto que está en todos los sitos. En esa foto, una figurita dibujada ve a otra que lleva la palabra "happiness" (felicidad) en su barriguita. La primera figurita le pregunta: "¿Donde has encontrado la felicidad? La he estado buscando en todos los sitos." - "La he creado yo mismo" - respondió la otra. 
     Esta pequeña moraleja es algo que intento aplicar en la vida real aunque la verdad es que nadie puede ser 100% positivo (solo mi marido que es un extraterrestre cuando se trata del optimismo :D y él es quien más me inspira). La vida no es de color rosa pero la verdad es que nadie nos va a salvar si no lo hacemos nosotros mismos. Como dice otro refrán, la vida es un 10% lo que haces y un 90% como te lo tomas. ¿Verdad? ;)

Srp
Kako biti srećan? - jedno od najčešće postavljanih pitanja ove godine. Tako makar Google kaže. Verovatno ste već videli sliku koja je obišla internet na kojoj jedan lik, nazvaću ga Čiča Gliša, ugleda drugog koji nosi reč "happiness" (sreća) na stomaku. Onda ga Čiča Gliša broj 1. upita: "Gde si je našao? Svuda sam je tražio." - "Sam sam je stvorio" - odgovara Čiča Gliša broj 2. 
     Pa da, to je jedan mali poučni dijalog koji se i sama trudim da svakodnevno unosim u život. Da se ne lažemo, niko nije baš uvek pozitivan (osim mog muža za kojeg tvrdim da je vanzemaljac po tom pitanju :D i moja najveća inspiracija). Život svakako nije samo ružičaste boje, ali je činjenica da niko i ništa ne može da nas sačuva osim nas samih. To me je sada podestilo na drugi citat koji kaže da je život 10% ono što nam se dešava, a 90% ono kako reagujemo na njega. U prevodu, kakve su ti misli, takav ti je život. Zar ne? ;)


I wore:
Coat: SheIn
Jeans: H&M
Bag: vintage
Booties: Tex
Scarf: non branded
Share:

109 comments

  1. Slažem se sa svim što si rekla o sreći :D A moram ti priznati da i ja imam jednog vanzemaljca (čitaj muža) tako da mogu samo da kažem, blago nama :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najiskrenije, tako se obradujem kad čujem ili vidim da ima takvih osoba na svetu :) Blago nama, slažem se! :)

      Delete
  2. Que abrigo tan tan bonito! La mejor receta de la felicidad esta en uno mismo si señor! Besos preciosa!

    ReplyDelete
  3. Love the colour combination in this outfit! 'Tis the season to be happy, isn't it?!

    Have a great day <3
    http://www.rakhshanda-chamberofbeauty.com/

    ReplyDelete
  4. Lovely post, you look gorgeous!

    Kisses,
    http://smileandbeforeverbeautiful.blogspot.pt

    ReplyDelete
  5. U potpunosti se slažem s tobom i svakodnevno se trudim pristupati svemu što pozitivnije i u svakom danu pronaći onu neku svijetlu točku, čak kad je i najnaporniji :) Divno ti stoji ova kombinacija boja, pogotovo uz tu famoznu kosu, a šal mi djeluje kao nešto najmekanije na svijetu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja se lepim kao muva za takve osobe :D Tako je! Nije uvek lako ali je vredno truda svakako :) Hvala ti! Da, šal je mekan i topao, baš ga volim :D

      Delete
  6. what a lovely post my dear
    the look is amazing, your style is so inspiring
    lovely :)
    with love your AMELY ROSE

    ReplyDelete
  7. i love your vintage bag and your lovely hair! Everything is perfection.

    lovelots,
    Aiya

    aiyasuen.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. ¡Pero qué dulce estás! Me encanta la combinación de azul y rojo. Y tu abrigo es muy bonito :)

    Un besito Tijana y felices fiestas,
    Melania - Mode in Technicolor

    ReplyDelete
  9. Love the look. Happiness comes from within.

    ReplyDelete
  10. Love your scarf and boots, you look gorgeous Tijana!

    ReplyDelete
  11. Create your own truth. I love your smile. And the outfit is so beautiful.
    www.chicfromhair2toe.com

    ReplyDelete
  12. divne fotografije, puno pozitivne energije i radosti...tako se lijepo nadopunjuju uz ovaj tvoj tekst o sreći. Posve se slažem s tobom....Mislim da sreća dolazi sama po sebi, nije nešto što možemo ugrabiti već se pojavi kada se neke stvari stvari poslože. Često sam bila sretna baš kada su mi neke stvari u životu bile nepovoljne i prema mjerilima svijeta baš kad mi je život bio najviše neuspješan ja sam bila najsretnija jer sam bila zadovoljna sobom...isto tako, kada se razočaram u sebe, onda me ništa ne može usrećiti pa koliko god stvari dobro išle. Tako da, nekad ima više smisla raditi na sebi i svom životu, nego misliti da će nas točno neka stvar usrećiti.

    Kombinacija je preslatka...divne su te čizmice...prekrasna ti, prekrasne boje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno :) Baš tako! Ne podnosim ta merila sveta i želju da te svi smeste u neki kalup. Mene te stvari apsolutno ne čine srećnom već isključivo ono šta ja sama smatram da treba da radim. Slažem se, kada se razočaramo u sebe, tu nam ništa ne može pomoći ali srećom, naučila sam da takve trenutke svedem na minimun i nekako što više vreme prolazi, sve sam zadovoljnija i srećnija, a pritom se dešavaju i dobre i loše stvari koje nemaju veze sa tim. Čak i kad doživim neki neuspeh, ne doživljavam to više iskučivo kao nešto lično...

      Delete
    2. da i ja sam počela neke stvari puno manje osobno shvaćati i sve više su mi bitna mišljenja samo onih osoba do kojih mi je stvarno stalo....jednom sam na televiziji vidjela neku priču žene kojoj je muž dok je bila u bolnici poslao poruku: nije svaki dan dobar dan, ali u svakom danu ima nešto dobro...i to mi je stvarno misao vodilja u životu. Uvijek možemo pronaći nešto pozitivno u svakom danu, a i prema sebi ne valja biti previše samokritičan...puno je bolje raditi nešto konstruktivno nego razmišljati o svojim manama.

      Delete
    3. Upravo tako :) Mislim da se to uči vremenom, mada nažalost mnnogi nikada ne nauče već očekuju da će im sve doći samo po sebi. U suštini smo nekad sami sebi najveći neprijatelji i baš tu samokritičnost treba prevazići jer niko nije savršen i uostalom, nikoga nije briga jer često samo mi vidimo neke stvari...

      Delete
    4. baš tako, ponekad nešto loše i umislimo pa se zbog crnih misli to i ostvari, tako da u tom kontekstu pozitivno razmišljanje i te kako ima smisla...još se sjećam kako si sebe jednom opisala kao realnog optimista i ja nastojim biti baš to. Pozitivna, ali ne u smislu ponavljanja nekih floskula i očekivanja da se sve samo riješi već rad na tome da u životu imam što više toga što mi je dosta bitno, što više dobrih stvari, a i one loše treba naučiti prihvatiti.

      Delete
    5. Drago mi je kad neko i zapamti ono što sam rekla :) Tako je, mislim da sreća nikako ne pada sa neba niti ide po nekoj zasluzi već je nešto na čemu treba raditi, kao i na svemu što je vredno truda uostalom... ;)

      Delete
  13. Wow, such a positive and dynamic photos!

    ReplyDelete
  14. Aw, this is such a lovely post, full of positive energy. And you look so gorgeous! <3

    Kay
    http://shoesandglitter.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  15. your coat amazing, stunning bag, amazing look
    I always love your photography
    new outfit on my blog
    I wish you a * Merry Christmas *
    fashion blogger
    kiss

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Glad you like them! Happy Holidays to you, too! :)

      Delete
  17. Love the reds in this look! I love the boots :)

    Florals&Smiles

    ReplyDelete
  18. lovely shoes
    new post:
    http://melodyjacob1.blogspot.com.ng/2015/12/skull-survival.html

    ReplyDelete
  19. Me encanta tu look. Muy guapa
    Felices fiestas y besitos

    ReplyDelete
  20. Prelep outfit, a o slikama tek da ne govorim! ♥

    New post on my blog: "Green my obsession"

    ReplyDelete
  21. Bonito look, me gustan tanto los bolsos de cadena :)
    Tienes toda la razón en la vida lo importante es como
    nos tomamos las cosas que nos pasan.
    Por un 2016 cargado de optimismo, felices fiestas!

    www.comparteilusion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gracias, guapa! :) Sí, a mí también. Es como un toque especial :)
      Claro que sí y me alegro que pienses igual!
      Igualmente, bonita! :)

      Delete
  22. Me súper encanta tu pelo, es precioso! Te ves muy alegre en las fotografías, sigue así porque es la verdadera esencia de la vida
    Un saludo y felices fiestas
    yo ya te sigo, para seguir leyéndote
    www.hoymesientomoda.com

    ReplyDelete
  23. Odlican post draga, kombinacija fenomenalna :-) :-*

    NOVI POST NA MOM BLOGU :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.rs/2015/12/forever-hungry.html

    ReplyDelete
  24. Fantastic outfit dear ❤ Beautiful colours, gorgeous boots !!
    You always look happy dear :) I love your smile !!

    Merry Christmas ❤
    Kisses
    Joanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much, dear! :)
      Merry Christmas to you, too! :)

      Delete
  25. Un look muy bonito! Me encantan los botines y la chaqueta es preciosa!
    elmosquitoglamuroso

    ReplyDelete
  26. wish you a lovely, caring, delicious and peaceful Xmas!
    a big hug, Aida

    ps - loved the casual chic lokk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! I wish you the same, Aida :)

      Delete
  27. Divan post! Slazem se sa napisanim, definitivno i na sreci treba poraditi :) Cak i kada nije sve ruzicasto, potruditi se ne klonuti duhom i misliti pozitivno.
    Outfit kao i uvek presladak, sjajan spoj teget i crvenkasto pink boje! Polu cizmice su mi se posebno dopale :)
    Uzivaj u praznicima draga Tijanice,
    Cmok iz suncanog Beograda

    http://bambolai.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno :) Tako je, besmisleno je dozvoliti problemima da nam kroje realnost. Uz osmeh je sve lakše i lepše :)
      Baš mi je drago da ti se toliko sviđa kombinacija :)
      Uživaj ti i cmok iz oblačne Barselone :)) :*

      Delete
  28. Ohn dear, really? Great coincidence :D

    You look fantastic. I really love your bag :D

    NEW PERSONAL POST | Xmas Message for You <3
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  29. Bonito look! Las botas me encantan ^^
    Besos!!

    ·Alas de Angel·

    ReplyDelete
  30. Slazem se, svako je kovac svoje srece ;) Bas lijepa kombinacija boja!

    ReplyDelete
  31. Estas guapisima!!
    Besos desde http://elrincondepaulagc.blogspot.com.es/2015/12/tendencias-2015-nochebuena-nochevieja.html

    ReplyDelete
  32. Wow love those boots!! xx

    www.theshabbysuitcase.com

    ReplyDelete
  33. I love the shoes and coat.
    www.candycrow.com

    ReplyDelete
  34. I love the positive message you brought in this post! It's so true, I recently heard that saying too about someone asking where you got your happiness from and your response is "I made it myself" Or something. So sweet about your husband being your inspiration for constant positivity, it's EXACTLY how I feel about my husband as well :)

    You look SO beautiful and stylish as always

    www.SHVETA.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so happy that I'm not the only one who has been so lucky to have a husband like that :) I'm glad you agree with my thoughts. Thank you so much for the comment! Means a lot! :)

      Delete
  35. You look fantastic in this outfit my dear, I love this color combination <3 Merry Xmass :-)

    ReplyDelete
  36. Happiness is everything!! Sad that sometimes we think it takes a lot to be happy, but its the simple things in life.
    You look so beautiful. Love your hair. :) Merry Christmas, Tijana!

    http://missymayification.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
    Replies
    1. True that! It's the little things ;) Thank you so much! :)

      Delete
  37. Me encanta tu bolso, es genial. Un besito y Feliz Navidad. Te espero en mi blog guapa. http://lassietemaravillasdeamanda.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  38. Nice pictures!! I do believe that we can be happy if we really want to, a positive outlook in life is the key! But we are all humans and sometimes it's hard!! But let's keep smiling and it'll get better!!

    Merry Christmas!!

    beijnho,

    Marlene,
    McTBeauty: http://mctbeauty.blogspot.pt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it's definitely not easy but it's certainly worth trying ;) Merry Christmas! :)

      Delete
  39. Totally agree with you that hapiness is created by ourselves, it's something which is priceless and it only depends on our decisions and from our reactions to what happens. And you're lucky, that your husband is happy all of the time, it's good to have such a person next to you, especially on those "rainy days", when we're sad. Hope you're having a merry, little Christmas, dear Tijana!

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you agree :) It's all up to us and nobody else :) And yes, I'm a lucky girl and even those rainy days feel much better now :) Thank you, dear. Merry little Christmas to you, too! :)

      Delete
  40. Evo i mene, nakratko se dočepala interneta pa da se javim iz karantene :)
    U potpunosti se slažem s tobom, a pogotovo sa zadnjim citatom... stvarno se sve svodi na to kako ćemo na nešto reagirati... možda je najlakše biti vječito negativan pa su ljudi skloniji toj opciji... da, treba raditi na pogledu kroz roza naočale. :)

    Ove tvoje čizmice su mi san snova i svaki puta kada ih obuješ, meni je kombinacija odmah vrh! Ma tako volim tu crvenu, a još u kombinaciji s plavom... ima li što toplije i ljepše a pogotovo u ovo blagdansko doba. Veliki lajk ljube! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nedostaješ :*
      Baš tako. Možda je lakše biti negativan ali za stvari koje vrede se treba potruditi ;)
      Te čizmice su mi najomiljenija obuća koju imam, svaki put kad ih obujem se osetim tako nekako dobro i zadovoljno, tako da stvarno imaju veliko pozitivan efekat na mene :) Hvala ti, mila :*

      Delete
  41. I couldn't agree more.I love how your scarf and boots match.Merry Christmas Tijana
    sophieatieno.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. Me encanta em look. Y todos los complementos. Las botas son preciosas. Bss

    Www.mipiache.es

    ReplyDelete
  43. Stunning, I love your boots.
    http://fashionablyidu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. Love your outlook on happiness! Such a cute outfit, especially the boots.
    www.sublimecravings.com

    ReplyDelete
  45. you look stylish
    http://notsohardtobepretty.wordpress.com

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig