Sep 24, 2014

La Nouvelle Belle

ENG
I already told you what I think about French words on clothes in this post but I don't remember if I told you that I love wearing dresses as skirts. Today's outfit is a result of one those inspiring days when you want to play with clothes and invent something new. I also played with colors and I came up with this mix which is 100% me. Comfy but chic and not something that you can see on every second girl on the street. It wouldn't be the same without this hairdo which I used to wear in high school hehe. If you want to recreate this look, my favorite Youtube girl, Mimi, explains it here. I also need to mention that the coast of Barcelona is always the best scenery. Voilà!
ESP
Ya os expliqué mi obsesión por la ropa que tiene alguna palabra francesa en este post pero no recuerdo contaros cuanto me gusta llevar vestidos como faldas. El outfit de hoy es el resultado de uno de esos días con mucha inspiración, cuando queremos jugar con la ropa y quizá inventar algo nuevo. También jugué con los colores y así conseguí esta mezcla que es 100% yo. Algo muy cómodo pero chic a la vez, y algo que no lleva cada segunda chica en la calle. No sería lo mismo sin este peinado que solía llevar en el instituto jeje. Si lo queréis hacer, mi chica favorita de Youtube, Mimi, lo explica muy bien aquí. También tengo que decir que la costa de Barcelona siempre es el escenario perfecto. Voilà!
SRP
Već sam vam spomenula koliko volim odeću sa francuskim rečima u ovom postu ali mislim da vam nisam rekla da obožavam da nosim haljine kao suknje. Današnja kombinacija je rezultat jednog od trenutaka punih inspiracije, kada želimo da se igramo sa odećom i možda stvorimo nešto drugačije. Takođe sam se igrala sa bojama i dobila ovu mešavinu odeće koja je 100% ja. Veoma je udobna a ima neku chic notu, i što je meni bitno, nije nešto što nosi svaka druga devojka na ulici. Ne bi bilo isto bez ove frizure koju sam nosila u srednjoj školi hehe. Ako želite da je napravite, moja omiljena osoba na Youtube-u, Mimi, ovde to radi mnogo bolje od mene. Verovatno je suviše reći da je obala Barselone uvek savršen ambijent, kako za šetnju, tako i za slikanje. Voilà!

Ph. by Ulises

I wore:
Top: H&M
Dress as a skirt: Choies (HERE)
Bag: Suiteblanco
Sandals: Lefties
Share:

34 comments

  1. Perfect outfit :) I really like your blog:*
    http://kasjaa.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  2. Lepo si ti to sklopila, možda bi mogla da se pozabaviš nečim konkretnijim pa i da unovčiš taj svoj talenat :) Ovo nije nešto što bih ja nosila ali tebi savršeno pristaje...L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa skoro sam počela da se usavršavam po tom pitanju, videćemo. Ne bih se bunila da poptuno promenim pravac iako nije uopšte lako probiti se u tom svetu, mada šta je pa danas lako...
      Drago mi je da ti se dopada uprkos tome što se ne vidiš u tome ;)

      Delete
  3. ovo mi je baš u onom pariškom stilu, sređeno i opušteno u isto vrijeme, upečatljivo, ali ne i napadno...tako bi ja nekako taj njihov pariški stil opisala:)

    Tirkizna haljina/suknja je predivna i jako mi se sviđa kako si je ukombinirala s ovom majicom sa natpisom...jednostavno i predivno....slatka je i frizurica<3

    ....i doista je Barcelona savršena lokacija za fotografije:)

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo mislim na tebe, uramila sam tvoj crtež :)

      Vidiš, zaista nisam razmišljala o tome, ali jako mi je drago ako moja kombinacija podseća na pariski stil koji mi je među omiljenima :) Iskreno, haljina me nije previše privlačila jer je pomalo čudan kroj, pa sam joj doskočila ;)

      Delete
  4. Ovo je bas divno i pariski Tijana... i idlicno si se dosjetila kombinacije haljine - koju si pretvorila u suknju i ove chic prugaste majice! To je bit svega ovoga, beskrajna kreativnost!
    Jako si mi lijepa kao i frizura... ja sam ljenivac po tom pitanju... pranje i sesljanje mi je vrhunac :)
    I da, opet sam te nocas sanjala... lijepo i smisleno oviga puta. Muz i ja smo dosli k vama u Barcelonu i bas sam "dozivjela" sve razgovore, razgledavanja, vecere... samo nije bilo malog. .. ne znam gdje smo njega posijali :)
    Nikoga u zivotu nisam toliko puta vec sanjala... stvarno nevjerojatno :)
    Pusam draga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :) Morala sam da je pretvorim jer za sad sumnjam da ću je nositi samu, čudna je jako, a onda kako ne volim da mi nešto stoji bezveze, kreativnost dođe spontano ;)
      I ja sam lenja kad je kosa u pitanju ali eto, nekad se odlenjim. Meni je pranje i sušenje kose mrskije i od pranja sudova :D
      Pa ovo stavrno postaje jako čudno :) Još u toliko detalja! Mogu samo da ti kažem da se iskreno nadam da će se taj san obistiniti, a povešćemo i malog, ne brini :D

      Delete
  5. Ohh draga preslatka si u ovom mostu,joooj kako je kuca medena! :) ;***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Daaa, kad god prođem tim parkom, ona je tamo :)

      Delete
  6. Pues te ha quedado hermoso ,la falda es tan bella y elresto va perfecto para lograr algo diferente !!!
    besos

    ReplyDelete
  7. Amazing top and skirt combo Tijana!XO
    Jeanne
    fashionmusingsdiary.com

    ReplyDelete
  8. weaing skitr as dress, i must try it too
    u look grat and yes, the high school hairstyle look it on another level
    the dog looks a little odd, small face and big body
    keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should, it's so easy ;) Thanks!
      Maybe, but I think it's cute anyway ;)

      Delete
  9. Estás guapísima!! Te queda genial la falda-vestido.

    Besos!!

    ReplyDelete
  10. Me encanta la falda! Es preciosa :)

    http://dresstoimpressibiza.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  11. Beautiful skirt. You look so nice :)

    www.marrtab.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Love the colors combination. Great skirt.
    http://oneusefashion.wordpress.com/

    ReplyDelete
  13. Oh yes! I do this a lot, I recently wore my maxi skirt as dress. You look pretty, love the colour of your dress-skirt.

    ReplyDelete
  14. Great look dear!
    I also like to wear maxi skirts as a stripe less dress :)

    ReplyDelete
  15. I really love this outfit
    Stay in touch!

    $100 AMAZON GIVEAWAY: Sandy Sandhu
    New Post Sandy Sandhu

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig