Apr 5, 2016

Metamorphosis


I'm like any other person who likes spring. I adore it, actually, yet spring always makes me feel uncomfortable and anxious. I feel highly sensitive, highly emotional, my body comes up with all these symptoms that I can't figure out and I feel confused, scared and shattered. That cocktail of emotions goes stronger and stronger as the trees go greener and greener. Every shade of green no matter how beautiful, creates a mess in my head. I have all this feelings and ideas. I feel like that little thingy that still doesn't know that it will become a butterfly, a beautiful free butterfly that will take the advantage of this new season and live the life that it's meant to live. I just need to embrace the metamorphosis, trust the process and tell my mind to shut up and let it go. Don't we all, really?

Esp
Soy como cualquier otra persona que se alegra por primavera, pero cada primavera me trae angustia y anisedad. Me siento demasiado sensible, demasiado emotiva mientras mi cuerpo tiene mil y un síntomas porque la mente no sabe que hacer con ese cóctel de emociones. Con cada tono de verde que los árboles están recibiendo estos días, me siento más confundida, asustada y sin confianza. Entonces me doy cuenta que no pasa nada, que es tan normal sentirse a ratos como ese bichito que todavía no sabe que está a punto de convertirse en mariposa y que en cuanto abra sus alas, la angustia y el miedo se irán volando. Solo hay que darse cuenta que se trata de un simple cambio, como la metamorfosis. Hay que callar a esa vocecita pesada, relajarse y dejarse llevar. ¿Verdad?

Srp
Ja sam samo još jedna osoba koja voli proleće. Obožavam ga, zapravo, ali istovremeno, proleće svake godine u meni budi neki nemir. Postajem previše osetljiva, previše emotivna, a moj mozak ne zna šta bi sa svim tim osećanjima pa telo posustaje i traži načine da se oslobodi nagomilanog tereta. Konfuzija, strah, uzdrmanost, nemir i anksioznost postaju jači sa svakom novom nijansom zelene koju drveće poprima ovih dana. Sada kada sam navikla na taj nemir, shvatam da je samo prirodno osećati se tako, kao mala larva koja još uvek ne zna da će postati leptir i da će doći sve na svoje čim raširi krila. Treba samo prihvatiti činjenicu da je u pitanju prirodan proces, neka vrsta metamorfoze, jer se telo i um takođe oslobađaju starih dimenzija ne bi li dobili nove i bolje. Tada kažem onom dosadnom glasiću da ućuti i da se opusti. Sve će biti u redu.


I wore:
Trench: Stradivarius
Top: Sfera
Jeans: H&M
Bag: Paco Martínez
Sneakers: Converse
Scarf: non branded
Share:

71 comments

  1. Estas preciosa, a mi eso me pasa en otoño...me invade la tristeza y el "nosequé". Besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sí, es típico en otoño, pero como has visto, yo soy un bicho raro jaja! :D Gracias, guapa! :*

      Delete
  2. u look great,so love the scarf
    keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  3. You're so gorgeous! Love the outfit!


    www.ismurfshion.com

    ReplyDelete
  4. Nećeš vjerovati, počela sam pripremati post kako me proljeće "udarilo u glavu", ali s fokusom na ovaj nemir koji i sama opisuješ...pa sam ga ipak ostavila za neko drugo vrijeme jer mi je bio malkice depresivan, haha. I sada mi je drago da se nisam raspisala na dugačko i široko kako znam, jer me ovaj tvoj tekst, posebno kraj, natjerao na razmišljanje i da znaš...slažem se s tobom, treba na to gledati kao na prirodan proces. Pogodila si s ovim postom do u srž i olakšala mi dan (i ne samo ovaj). Ljubim puno, puno. <3 <3
    Kombinacija - top, top...šal, lak, baš daju jednu svježinu, a i tebi divno stoji plavo (kao da nisam dovoljno puta napisala). :)) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ja ne mogu da verujem :) I ti si "leptirić" :D <3 Meni je pomogao tvoj komentar jer bar znam da nisam jedina :D Većinu ljudi to uhvati na jesen, a ja iako jesen baš i ne volim previše (znam ni ti :D) nemam taj problem uopšte. S druge strane, radujem se proleću kao malo dete ali me istovremeno me samo pokosi neki nemir i tako svake godine :/ Nisam htela uopšte da pišem na ovu temu baš da i ja ne bih bila depresivna ili tako uticala na nekoga ko je navikao na moj optimizam, ali moram da ti priznam da mi je sad mnoooogo lakše, tako da verujem da će i tebi prijati da olakšaš dušu.
      Hvala ti puno! Ti si me još dodatno oraspoložila. Nadam se da će i tebe proći te prolećne bubice :) :**

      Delete
  5. You look great Tijana have a great week. Let me know how the masks turn out for you and which ones you like
    tweetykel.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Potpuno te razumem ali sve su to normalne pojave sa dolaskom omiljemog godišnjeg doba.
    A ova kombinacija na tebi mi je omiljena prolećna :D L.

    ReplyDelete
  7. Lovely trench coat!! Great for any occasion!

    Kisses,
    BLOG | TAISLANY

    ReplyDelete
  8. Mene takva sjeta uhvati redovito u onaj smiraj ljeta... pred jesen... tad me uhvati redovito neko previranje misli i svojevrsno osudjivanje i vrednovanje sebe i svoje godine... bljuuuf... trudim se ne to raditi ali bas me uvijek opere. Mislim da je super sto si podijelila iskustvo sa svijetom jer mislim da je cisto ok da ne moras uvijek prstati samo optimizmom i osmijesima... imak smo svi ljudi... stoga... bravo!
    Kombinacija je elegantna a opet casual i izgledas mi predivno s ovom pletenicom sa strane! Ljepotica :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, a ja tad ništa, kao da čak i dobijem neku novu energiju krajem leta, a ovo sad, bjuuuuuf što kažeš :/ Ali dobro, sve je to valjda normalno, čovek je i sam deo prirode, a svako ima neke dobre i loše dane.
      Ja nekako iako deluje da delim privatne stvari, ipak volim da držim distancu virtuelno i da tom delu posvetim samo pozitivnost i dobru energiju, ne bi li i meni i drugima bio neki beg jer se i sama lepim za takve sadržaje, ali opet, nije uvek lako razgraničiti virtuelno od stvarnog. U svakom slučaju, makar uviđam koliko smo svi slični, a drugačiji :)
      Hvala ti! :***

      Delete
  9. This is such a great outfit!!
    Have a great day,
    Madalena

    www.maadalenaaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. A kod mene totalna suprotnost - čim namirišem proljeće, živnem sto na sad, odjednom imam volje za sve, nekakve ružičaste naočale me prate po čitav dan i totalno sam nabrijana :) Ali ovakvi prevrtljivi osjećaji koje opisuješ su me pratili do nedavno, u periodu kiša, vjetra i hladnoće...i da, to su naprosto nekakvi ciklusi kroz koje svi moramo proći, bilo bi čudno kad bi čitavu godinu imali ogroman smješak na licu, ne ide to tek tako :)

    Divna si mi, i jooooj ta kosa!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, svaka ima neko svoje ludilo :D A ja čak ni sama ne razumem zbog čega proleće jer ga stvarno volim i radujem mu se, ali ne znam, kao da je to sunce i cveće jedna velika laž koja krije neko pritajeno zlo haha :D Jeste, svako mora u nekom trenutku da se bukvalno resetuje i nastavi dalje. Hvala ti :)

      Delete
  11. koji predivan tekst! Kod mene je slično, koliko god voljela proljeće, tu je uvijek neki strah i neka nervoza pomiješana i s viškom i s manjkom energije (oboje je nekako prisutno u proljeće kada sam ili hiperaktivna ili nekako usporena). Dobijem ja u proljeće novi polet, sve mi se da, ali opet nekako me i sve umara....zanimljivo razdoblje:) Zdravstveno to mi je često jako teško razdoblje jer Kron uvijek poludi u ovo doba godine, ali nekako sam navikla i na to i što se manje brinem oko toga, to bolje. Tako da proljeće za dosta nas zna biti jako dramatično razdoblje, pogotovo ovaj početak proljeća. Ja sam danas imala valjda deset promjena raspoloženja i javilo mi se sto novih tumačenja nekih romana koje sam pročitala i nekih koje još čitam. Kao što kažeš sve je to neka metamorfoza i promjena...javlja se u nama nova energija, a treba sve to usmjeriti...svako godišnje doba donosi neke promjene u energiji, a promjena je i samo po sebi...bez promjena nema naprijed kako kažu.

    Prema staroindijskom tumačenju, u proljeće se vezujemo za svijet pa je pogodno za djelovanje, dok u jesen se udaljavamo od materijalnoga pa je to razdoblje pogodno za promišljanje. Zanimljivo tumačenje, nekako se pronalazim u njemu. U proljeće sam uvijek puna želja i planova, pa se znam u svemu tome i pogubiti.

    Kombinacija je divna. Traperice i starke su vječni klasik, a ti ih tako lijepo nosiš. Pletenica ti savršeno stoji. Kao i uvijek prekrasne fotografije, ne znam više kako bi ih nahvalila, uvijek su divne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, "zanimljivo" je prava reč. Eto, a zanimljivo mi je kako i svaka od nas ima svoje reakcije i kako se one podudaraju ili ne. Potpuno te razumem. Sve su to neki nagoni, potrebe, sreća, nostalgija, tuga, pad energije pa višak energije, pa ti je sve ravno, pa kao da se ništa nije desilo. Zapravo, mislim da zaboravljamo da smo i sami živa bića i da možda ne menjamo dlaku i slično, ali promene se dešavaju unutar tela, a mozak je majstor da sve te komplikovane osećaje dodatno zakomplikuje. Zanimljivo mi je i to staroindijsko tumačenje. Valjda će nas proći uskoro kad se proleće malo ustali...

      Nisam znala da imaš Krona :/ Nadam se da ti ne zadaje previše problema, ali kao što kažeš, najbolje je ne analizirati previše jer briga može samo da odmogne.

      Hvala ti i na komplimentima i na sadržajnom komentaru. Stvarno mi mnogo znači :)

      Delete
    2. u zadnje vrijeme mi je što se tiče Krona konačno bolje hvala Bogu, a te imunološle bolesti najviše dotuku čovjeka kada ih ne prihvati...kada prihvatiš kao nešto normalno puno je lakše. U pravu si, svi smo mi živa bića i normalno je da nas utječu vremenske promjene i sve ostalo. Mozak stvarno nekad previše zakomplicira, u mom slučaju me baš kada sam umorna navodi na neko pretjerano analiziranje....ali dobro tako to često bude. Ipak što sam starija to mi je nekako i lakše biti u svojoj koži i prihvatiti i te promjene raspoloženja kao nešto normalno.

      Delete
    3. Ne znam mnogo na tu temu ali da, kad se ne opterećuješ onim što ne možeš da promeniš, sve postaje lakše. Baš tako! Evo danas je pala kiša i stala već jedno 20 puta, a glava kao da će da mi eksplodira. Stvarno jedva čekam da se vreme malo ustali. A umor je najgori neprijatelj. Neverovatno kako svi problemi postano lakše kad smo odmorni. I ja isto stalno analiziram i baš je zamarajuće, ali šta da se radi. Što kažeš, sa godinama sve postaje lakše i iako treba raditi na sebi, neke stvari su jednostavno deo nas i tu ne vredi zamarati mozak pitanjima zašto ovo, zašto ono...

      Delete
  12. Personally, I don't fell the same like you during the Spring - it's my favourite time of the year, actually, because everything is awakening to life and I suppose that you feel this way, because maybe it's conected with some changes/new things? What about outfit, I really like combination of trench coat and Converse's shoes, because both of them are timeless (and to be honest, I prefer white Converse!).
    Hope you're having great evening so far, Tijana!

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad it doesn't affect you like me. I totally feel the same, I love spring, but there is something about it that makes me terribly anxious and this is not the first time. Actually, it happens every spring but sometimes stronger or milder. Also, maybe you're right, too. Maybe there is some trigger but I couldn't tell because if there is something, I'm definitely not aware of it. Anyway, we're all complicated in our own way... ;)
      Glad you like the outfit :) Yes, lately I've been wearing more timeless clothes and this is one of those outfits :)

      Delete
  13. You're right darling, spring is like a methamorphosis of our body and mind, we change like the nature changes!
    I love your trench dear! ^-^
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, definitely! I just think that we somehow forget about it while living our modern lives but nothing can change the fact that we're what we used to be, a part of the nature and we must adapt to it. Thank you for reading and I'm glad you like the trench :)

      Delete
  14. Beautiful look! Love your coat and the addition of this pretty colorful scarf!

    http://fashionradi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Wow! You look absolutely chic in this outfit. Love it!

    xx
    Karen
    https://officiallookbookstore.wordpress.com

    ReplyDelete
  16. Me he sentido identificada con tu cambio! Yo llevo unas semanas super extraña también. Entre cambio de hora, un virus que cogí, el sol que parece que se asoma pero no acaba de verse! Necesitamos estabilidad atmosférica jajaja Pero nada estás tan linda como siempre :):) Me ha gustado mucho tu trench, perfecto para este tiempo. Besitos desde,

    www.comparteilusion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sí, a ver si se estabiliza ya! Aquí ahora tenemos cambios bruscos de sol y lluvia y la cabeza me va a explotar :/ Pero bueno, no podemos hacer nada. Gracias, guapi! <3

      Delete
  17. me ha encantado!!! te favorece muchísimo! un besazo! te espero en mi blog


    www.ShoesAndBasics.com

    ReplyDelete
  18. Look amazing in this outfit and lovely bag too
    HaveBest

    ReplyDelete
  19. I really like the way you always express yourself in a clear manner, Tijana! You know what, your words just made me thinking of how I feel during the spring. There is something similar with me happening. I adore the green everywhere, the blossom trees and the warm air, but I feel like I am a bit anxious. Hope this will fade away soon. I really like the outfit - looks very comfy and you are wearing my favourite Converse sneakers :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! :) I've always been into writing, so I'm happy whenever I get compliments about my writings :) Oh, I'm sorry that you feel the same. But as you see, you're not the only one, that's just a natural process for some people and since I put those words together, I realized that I just have to accept it and hope that it will pass. I hope the same for you. I'm glad you like the outfit and yes, white Converse are a no-brainer ;)

      Delete
  20. So lovely! I like the pictures too. Have a great day.

    ** Join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!


    BEAUTYEDITER.COM
    INSTAGRAM @BEAUTYEDITER

    ReplyDelete
  21. Love your outfit and your blog!
    I am a new follower on GFC <3

    ReplyDelete
  22. What a lovely outfit, I really like the trench coat!
    have a great day,
    Madalena

    www.maadalenaaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. I am sorry that you feel that way my dear. I hope as you proceed these anxiety feelings will go away sooner or later. Those jeans were literally designed for you, they fit you like a glove, I rarely find jeans that fit me that well. You look stunning and the sneakers give the look edge!
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, hon! Actually, I feel much better now when I discussed that topic with you girls. Oh, I know, finding the perfect jeans is so complicated and I finally found those that feel like another skin :)

      Delete
  24. amazing look! I love the trench
    www.alessandrastyle.com

    ReplyDelete
  25. me gusta mucho como queda la gabardina con converse!!!

    Un besazo

    http://stylewithtequila.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  26. Amazing post love! Thanks for sharing! I just posted a FIRMOO GLASSES REVIEW on my blog! You should check it out! xx

    OHIAMIHT BLOG | FIRMOO USE CODE 'ohiamihtblog2' FOR A FREE PAIR OF GLASSES!

    ReplyDelete
  27. You have to see more blooming flowers and butterflies perhaps <3 I like your style Tijana, that blue scarf is so beautiful :)

    xoxo,

    |CHELSHEAFLO NEW POST|

    |INSTAGRAM|

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe you're right :) Thank you so much! :)

      Delete
  28. You look so chic! great style!

    http://chicglamstyle.com

    ReplyDelete
  29. Lovely spring outfit. :)

    http://carolandvero.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. La primavera es una estación muy bonita, a mí personalmente me encanta, pero por el norte nos trae un poquito locos con sus cambios de temperatura. ¡Muchas veces no sabemos qué ponernos! Adoro tu look, es sencillo y cómodo como los que me gustan a mí, y además acompañado de Converse, mejor que mejor. Me encanta cómo te queda la trenza, te aporta mucha dulzura :)

    Un besito preciosa ❤
    Melania | modeintechnicolor.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Es justo lo que está pasando por aquí estos días. A ver si se estabiliza ya y nosotros también ;) Muchas gracias, bonita! <3

      Delete
  31. Bas si mi slatka u tom mantilicu i sa nonšalantnom pletenicom :-) Razumem te skroz sto se prolecnog raspoloženja tiče. Obožavam ga, a opet se osecam nekako kao da nisam skroz u elementu. Muci me alergija, često kijam ili me bolucka glava sto me sve čini napetom i nervoznom. Ali,ipak uživam u prolecnim šetnjama i bojama, laganijoj odeci, prvim jagodama i sl. Sve je to sasvim ok, prilagodicemo se mi ubrzo :-)
    Ljubim te

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Mogu tek da zamislim kako je tebi i svima koje plus muči i alergija. Ja nemam tih problema, ali kao da mi je psiha alergična na nešto ipak :p U svakom slučaju, prilagodićemo se ovih dana kada se sve ustali :) <3

      Delete
  32. Love your casual chic style!
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: CASUAL CHIC WITH FLARED JEANS + RED BIKER

    ReplyDelete
  33. Hope you're having amazing day, my dear friend!

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Me encanta este look, el trench es una preciosidad y la combinación que has hecho es muy casual, debe ser una delicia ir a pasear así. Tienes razón en la primavera parece que se alteran los animos, menos mal que es cortita y el sol nos anima. Un besito

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sí, es super cómodo y básico y realmente es todo lo que necesito de vez en cuando. Me alegra que te guste :) Sí, a ver si se estabiliza ya! ;)

      Delete
  35. El trench es una preciosidad!!besos

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig