Jan 27, 2016

Why?


Because the world doesn't need another negative person. Because I refuse to look "angry" in order to be a good fashion blogger. Because smile is the best thing you can wear. Because a good laugh is one of those things that make you live longer. Because your blood moves faster, your body feels lighter. Because that second when you see the world from a bird perspective, the second when your joints move only a tiny bit and your hair gets messy, while the extra oxygen flows to every cell of your body, that second you actually feel alive. Yes, alive, because being alive is a privilege and should be celebrated. Daily. Constantly. Now. That's why.

Esp
¿Por qué? Porque el mundo no necesita otra persona negativa. Porque no pienso poner la cara "enfadada" para ser una buena blogger. Porque la sonrisa es lo mejor que me puedo poner. Porque una buena risa alarga la vida. Porque la sangre fluye más rápido, porque el cuerpo apenas pesa. Porque durante ese segundo mientras veo el mundo de la perspectiva de un pájaro, durante ese segundo mientras los huesos se mueven un poquito, el pelo se pone a bailar y el oxígeno invade cada célula de mi cuerpo, durante ese segundo me siento viva. Sí, viva, porque ser vivo es un privilegio y hay que celebrarlo. Todos los días. Constantemente. Ahora. Por eso.

Srp
Zašto? Zato što svetu nije potrebna još jedna negativna osoba. Zato što odbijam da izgledam "ljuto" ne bih li bila dobra blogerka. Zato što je osmeh bolji od svih komada odeće. Zato što je smeh jedna od onih stvari koja produžava život. Zato što krv teče brže, telo postaje lakše. Zato što tog trenutka u kojem gledam svet iz ptičje perspektive, tog trenutka u kojoj se zglobovi malčice pomere, kosa počne da igra, a kiseonik odjuri u svaku ćeliju, tog trenutka se osećam živom. Da, živom jer biti živ je privilegija i kao takvu je treba slaviti. Svakodnevno. Stalno. Sada. Eto zato.



I wore:
Jacket: Shein
Sweater: H&M
Jeans: Bershka
Sneakers: Tenth
Share:

86 comments

  1. cool pics, the sweater is so cool
    keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  2. Bas si me odusevila sa ovim postom :-) Preslatko, optimisticno i od prve do poslednje reci tacno! Inace, i kombinacija je divna, opustena i u mojim omiljenim, pastelnim tonovima.
    Saljem ti jedan veeeeliki osmeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga moja :) Baš sam srećna što ti se toliko dopao post :) Veeeeeliki osmeh i za tebe! <3

      Delete
  3. Que guapa, esos jeans me han gustado mucho y las fotos preciosas. Besos!

    ReplyDelete
  4. Love these photos, so fun! :) Cute outfit too doll x

    Florals&Smiles

    ReplyDelete
  5. Prelepa sii, fotografije su odlicnee :) <3

    ReplyDelete
  6. Razigran, pozitivan i veseo post :)
    Koliko često zaboravimo da je život tako lep? <3 L.

    ReplyDelete
  7. What a lovely blog! First time visiting, I am following you already. Love this comfy but yet super stylist look!!!
    You are welcome to visit my blog where I share a little bit of everything from fashion, product reviews, beauty, cruelty free beauty products, travel, reviews...
    Hugs from Canada
    claudiapersi.blogspot.ca

    ReplyDelete
  8. Love these fun photos :D You look super comfy chic :)

    ARedLip&Love

    ReplyDelete
  9. cool outfit..i love your shearling coat
    kisses

    ReplyDelete
  10. You look so happy , I love your look
    kiss

    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2016/01/whats-new-in-my-closet.html

    ReplyDelete
  11. Ma ti si jedan nepresušni izvor pozitivne energije! Prva fotografija me oduševila, a i sve ostale su fenomenalne. Potpuno se slažem s svime napisanim. Prepustiti se negativnim emocijama i neproduktivnim mislima je lako...i ja sam negdje naišla na to da bi kao modni blog trebao biti bez osmijeha i to mi nikako nije jasno.

    Koga briga što je sada u modi u svijetu editoriala ili modne fotografije i favoritiziraju ili se doista ti neki ozbiljni izrazi lica. Većina nas piše blog iz neke želje da izrazimo svoju kreativnost pa zašto bi onda trebale biti bez osmijeha.....kad radiš nešto što voliš....

    Za sreću treba hrabrost...jer život je doista dar i odgovornost je prihvatiti taj dar, ali kada ga tako shvatimo i kada tu odgovornost za svoju sreću prihvatimo, tada i možemo biti sretni na jedan prirodan način.

    Te su farmerke savršene i super ti stoje...cijela je kombinacija savršena!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ti hvala :) Tvoj komentar mi je izmamio osmeh :) Tako je. Imam ja i loše trenutke i dane, naravno, kao i ceo svet ali ovde ovako virtuelno nemam nameru da širim bilo kakvu negativu.

      Haha, bez osmeha znači :D Ja razumem da ima ljudi koji jednostavno ne vole da se smeju na slikama i ne mislim da bi svi trebalo da se smeju. Nije ni meni uvek do smeha i često i sama izgledam ozbiljnije, ali ne vidim poentu tih "ljutih" izraza lica. No, dobro ;) Smeh je deo mene i što kažeš, kako onda izraziti tu kreativnost ako se pravimo da smo nešto što nismo...

      Tako je. Skoro sam videla scenu iz nekog filma/serije kako se neko teši kako nije on kriv što mu se nešto desilo, da je viša sila ili tako nešto, a druga osoba odgovora kako baš treba uzeti odgovornost i za dobro, i za loše što nam se dešava jer to znači da smo baš mi ti koji mogu da kontrolišu stvari i nešto promene.

      Farmerke su toliko široke i šljampave da se ne osećaju ali nekad mi se nosi baš tako nešto što nije ženstveno :)

      Delete
  12. Like your jacket and blouse :)
    BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
    Maria V.

    ReplyDelete
  13. Love how you had fun with the shoot. Great photos!! :)

    http://missymayification.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  14. Great look! Cool pics)
    www.elationofcreation.com

    ReplyDelete
  15. This post makes me happy. Job well done :)

    If you wanna say hi you can find me at: www.moderngirl.dk

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so glad :) Actually, that makes ME happy! Thank you so much, Louise :)

      Delete
  16. Pa divno draga ! :-) xoxo

    katycolorfulfreak.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Simply beautiful and it is perfect on you! Stay happy :)

    http://chicglamstyle.com

    ReplyDelete
  18. Preslatka si draga, kao nasmejana i bezbrižna devojčica! Divan je opis posta jer i ja obožavam da se smejem. Smeh je lek za produžetak života! :):****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, draga :) Znam, da, i ti si kao i ja :) U pravu si! Uostalom, dokazano je sa svih strana da smeh ne samo da produžava život, već ga čini i kvalitetnijim :) <3

      Delete
  19. You look so happy and excited in this pictures.You truly don't need to look angry to be a great blogger.Nice shoes by the way
    sophieatieno.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, dear :) Yes, I think the same :)

      Delete
  20. I cannot agree more than this! I definitely prefer to see a smile on your photos, instead of an angry face just because it's trendy. I really like the boyfriend jeans, they look great on you!

    ReplyDelete
  21. Jučer sam prije spavanja na mobitelu skočila na tvoj post jer nisam mogla izdržati, ali tek sad stižem komentirati :) Divna si mi na svim fotkama, pogotovo na prvoj i tako ti dobro stoji ta kompletna opuštenost, a hlače su mi savršene! Ja obožavam ovakve šlampave modele, ali eto ovdje kod nas nikako da naletim na jedne koje mi super stoje i koje mi se svide na prvi pogled.

    I potpisujem sve što si rekla, kome treba još negativnosti kad ih je ionako previše sa svih strana. To je upravo jedan od razloga zbog kojih volim dolaziti kod tebe na blog, ta tvoja pozitiva i optimizam koji zrače iz svakog posta, ovo je naprosto jedno mjesto prepuno odlične energije! I također volim vidjeti kad se blogeri veselo fotkaju, a ne gotovo uvijek mrtvi ozbiljni i pomalo mračni...to mi baš nekako uz blogove ne ide. Ne kažem sad da svaki post mora biti cirkus, ali puno je ljepše vidjeti vedro / nasmijano lice, automatski se želiš vratiti natrag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srce si :) Možda je delovalo kao da je trebalo da se desi nešto bitno ali uostalom, poruka koju sam poslala i jeste bitna ;) Hvala ti! Ja sam duuugo izbegavala bf jeans ali sad kad ga više niko ne nosi, ja uživam i nosim :D Ja sam moje uzela u Bershki prošle zime ali baš sam bila pre neki dan i ima dosta modela na sniženju. Ne znam kako je tu, ali eto, za svaki slučaj ;)
      Hvala ti puno! Stvarno sam srećna kad znam da neko dolazi ovde baš iz tog razloga jer je to uglavnom i poenta ovoga. Ovaj blog ne čini samo mene srećnom, nego se trudim da i vama ulepšam trenutak, makar jednoj osobi :) Ma da, ja uvek glasam za osemh, ali dobro, svako zna najbolje šta će i kako će ;)

      Delete
  22. Love your shoes, great look <3

    Chiara

    http://www.culturewithcoco.com

    https://www.youtube.com/watch?v=icmVc3a1zNc

    ReplyDelete
  23. Me encanta el look!
    tengo una chaqueta muy parecida,
    Ideal.
    Emma
    www.emmalovesfashion.com

    ReplyDelete
  24. Esa chaqueta me gusta mucho. Unas fotos geniales :)

    Un abrazo.

    ReplyDelete
  25. ¡Estás preciosa! Adoro tu look y tu bonita sonrisa. Sonreír es una de las mejores cosas de la vida, y yo adoro transmitir eso en mis posts. ¡No a las caras enfadadas o tristes! Espero que salgas así siempre en las fotos :D

    Un besito cielo ❤
    Melania - Mode in Technicolor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gracias, Melania :) Sí, tú también sonries mucho y me transmites optimismo y alegría. Nada de caras tristes o enfadadas jeje ;) <3

      Delete
  26. Personally I think that many of us, unfortunately don't feel alive often, so you're so on point, Tijana - let's celebrate each moment of feeling alive! :) What about your outfit, you look so pretty in light and neutrals colors, especially I really like your coat, dear friend :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know and that's sad because this is the only opportunity that we get...
      Thank, my dear! I'm glad you like it :)

      Delete
  27. Da ja imam takav osmijeh, i ja bih se smijala bez prestanka ;D Nisam bas obozavateljica svoga pa ga nekako izbjegavam :/
    Slazem se u potpunosti, divno je vidjeti osmijeh na fotkama kao i boje i raznolikosti... barem ja volim...
    Nisam citala da je sad IN biti mrgud na blogu (eto, ja sam uvijek u modi onda :)) ali s obzirom na kakve sve "savjete" naletim, takvo sto me nimalo ne bi cudilo :) Stvarno mi vec sve to ide na zivce... koga briga :p
    Kombicu bih ti ukrala odmah i dajem veliki lajk za ovakve postove... prekrasna si uvijek i zauvijek :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma vidi je :D Mislim da nema osobe na svetu koja ne izgleda lepše sa osmehom, a o tebi neću ni da pričam :p Ali razumem te. Svako sebe vidi drugačije i tako i postupa ali ne želim da se prepoznaješ u kategoriji koju sam navela jer ti jesi ozbiljna ali ne praviš tu ljutu izveštačenu facu ;)
      A ja pročitah pre neki dan da je ovo najbolja godina za nas blogere koji nismo ultra poznati haha. Videćemo ko je u pravu :p
      Hvala ti mila! <3

      Delete
  28. Love this cute and sparkly outfit! The shoes are perfect x

    http://wildfirecharm.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. You have a very beautiful smile and a smile is the best fashion attire one can wear. You so pretty when you are jolly and jumping, I will do that on my next post. Your sneakers and your ripped jeans make the whole look extremely edgy!! Keep being happy dear and have fun while being fashionable.
    www.fashionstylemogul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, dear :) You're right! These things should be fun, not serious ;) Can't wait to you jumping! :)

      Delete
  30. Awesome pictures, I love your jeans!!
    Have a lovely weekend:)
    Rosanna x
    Rose's Rooftop

    ReplyDelete
  31. Divan outfit, a ti prelepa kao i uvek :) :*

    ReplyDelete
  32. Da si samo stavila uvodnu fotku i ovaj tekst post bi već tada bio savršen. <3 Potpisujem od riječi do riječi, ma ne mogu se više složiti s tim što sam pročitala...baš mi je super leglo pročitati tako nešto. :))
    A što tek reći za fotografije i tebe posebno, milina jedna. <3 Predivna si, a osmijeh je zasjenio čitav outfit (koji mi se opet jako, jako, jako sviđa, čudo jedno). :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa pocrveneću zbog svih tvojih komplimenata :) Hvala ti, draga moja. Srce si! <3

      Delete
  33. Ohn dear, thanks a lot :D you really have to try because it is an amazing product :D

    In love with all outfit. I really want this jeans :D

    NEW GET THE LOOK POST | Weekend Essentials
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  34. You look gorgeous in these photos :-) It's wonderful to see someone looking so joyful when the camera is pointing at them! Smiling is the best form of therapy.
    xoxo
    http://gingersnaphattie.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  35. Que lindo outfit! Me encantan la campera, es divina!
    Obsessed Fashion Blog

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig