Jun 12, 2015

Girl/Boy


Although I've always liked boyfriend jeans, at the same time I didn't like the idea of wrapping it around the body and hiding it, no matter the size or shape. It's an effortless thing to wear with a risk of killing your feminine self. So I was looking at my legs from above before leaving the house and I told my hubby how unflattering they looked like. I looked like a boy indeed, I thought. He told me it was cool, that I wasn't right and that I spread confidence. Ok, he bought me with that one! :p Confidence is, you'll agree, the secret ingredient to any outfit. So I gave it a try, but to make things looking more like me, I had to add the pop of color and girly details, such as a piece of fabric that I found around the house and I used it as a hairband. And you know what? It was so liberating wearing those big jeans without people looking at me where they shouldn't :p So I've been repeating it a lot. What about you? Do you like boyfriend jeans?
 Esp
Aunque siempre me han gustado los vaqueros de estilo boyfriend, al mismo tiempo no me ha gustado la idea de esconder el cuerpo con una prenda como esa. Sí, nos permite estar super cómodas, pero con el riesgo de convertir un outfit en algo muy antifemenino. Me los puse y estaba observano mis piernas. Parecía un boy (niño) de verdad jaja! Se lo dije a mi marido y me respondió diciéndome que exageraba, que no era verdad y que los llevaba con mucha confianza. ¿Confianza? Me di cuenta de que tenía razón y desde aquel momento no lo dudé, porque la confianza es, como todos los sabemos, el ingrediente secreto de cualquier outfit. Por otra parte, quería darle un toque personal y por eso añadi detalles en colores vivos y femeninos, como una pequeña tela que encontré en casa y que me sirvió como goma de pelo. ¿Sabéis una cosa? Fue tan relajante salir super cómoda y encima, evitando las miradas de la gente que suelen mirar donde no deberían :p Y ahora vosotras. ¿Os gustan los boyfriend jeans?
Srp
Iako su me uvek privlačile šire farmerke tipa boyfriend jeans, u isto vreme me baš i nije privlačila ideja o skrivanju tela (bez obzira na veličinu i oblik) iza komada odeće koji je uvek na ivici da poništi svu ženstvenost. Ipak sam ih obukla i kad sam videla kako mi noge izgledaju u njima, pomislila sam da zaista izgledam kao dečak haha :p Rekla sam to mužu a on me je ubedio da nije tako i da baš odišem samopouzdanjem jer nosim nešto drugačije za mene. Sampouzdanje! Ok, ta reč je bila dovoljna da shvatim da je zaista tako jer je upravo to, složićete se, tajni sastojak bilo koje odevne kombinacije. Ipak, da bih se ipak osećala 100% dobro, dodala sam ženstvene detalje u vidu roze boje i male tkanine koju sam našla u kući a koju sam iskoristila kao gumicu za kosu. I znate šta? Bilo je tako oslobađajuće izaći u ovoj najudobnijoj mogućoj kombinaciji i izbeći sve one poglede koji se završavaju tamo gde ne treba :p A vi? Da li vam se dopada ovaj model farmerki?


 I wore:
Shirt: Mango
Top: Primark
Jeans: Bershka
Bag: H&M
Sneakers: Primark
Sunglasses: H&M
Bracelets: H&M, Claire's
Share:

95 comments

  1. this is beautiful
    new post: http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/06/5-reasons-to-wear-sunglasses.html

    ReplyDelete
  2. Draga seksi izdanje, meni se sviđa kako ti stoje farmerke, a pogotovu što si iskombinovala sa pink majcom, torbom i ostalim detaljima. Kiss

    ReplyDelete
  3. Nice look, and perfect pics!! :)

    B. http://www.StephanieBelles.com

    ReplyDelete
  4. I love the pink!
    Melanie @ meandmr.com

    ReplyDelete
  5. Fantastic post and have a happy weekend.

    ** I'm inviting you to join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!

    BEAUTYEDITER.COM

    ReplyDelete
  6. Ja mislim da ti u ovoj kombinaciji izgledaš fantastično, pogotovo zbog dodatka roze boje i muž ti je u pravu, baš odišeš samopouzdanjem i to je najvažnije od svega! :) Ja inače ne volim ovaj model hlača, taj boyfriend jeans mi je u početku izgledao fora, ali što ga više viđam sve mi se manje sviđa jer je prevrećast za moj ukus i stvarno rijetko kome baš odlično stoji. Ali tebi stvarno dobro stoji, baš mi se sviđa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Matea! U tom slučaju još više cenim tvoj komentar ;) Naravno, nije sve za svakoga, i ja sam ih sama izbegavala do skoro, ali sam ipak srećna što sam im dala šansu :)

      Delete
  7. very nice casual outfit
    pink is your color
    kisses

    ReplyDelete
  8. Your boyfriend jeans are perfect!!

    http://itzytrendy.blogspot.mx/2015/06/green.html

    ReplyDelete
  9. Lovely pictures and pink color suits you
    Dazzlingzest.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Amazing look! You,re pretty!

    Kisses
    http://elvestidorderachel.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  11. Great Style Sweet Face and Great Post. Love your collection and choice....
    http://toptrends-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Adoro los los boyfriend jeans, son la prenda top para mi.

    Luces exageradamente tierna, me encanto tu look.

    http://ichbinsil.blogspot.com/2015/06/la-chicatana.html

    ReplyDelete
  13. i love how bright colored your bag is :-)

    www.crazyaboutcolors.com

    ReplyDelete
  14. Preslatko!
    Vidi se da posvećuješ pažnju detaljima i to je ono što mi se posebno sviđa:)
    Već duže vreme želim jedan model boyfriend jeans-a, ali nikako da se usudim:)
    Mirjana:-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, draga Mirjana :)
      I ja sam se isto osećala dok nisam ugledala ove na sniženju i rešila da im dam šansu (nije mi se plaćala originalna cena za nešto za šta nisam bila 100% sigurna da će mi se svideti) i eto, nisam se pokajala :) Ja ti preporučujem da probaš, ne znam kakav je tvoj stil, ali ako se ja pitam, mislim da treba uz njih nositi nešto uže ili ženstvenije, čisto da ne bude previše šljampavo sve, mada i ta verzija nekima dobro stoji ;) :*

      Delete
  15. Ovo pitanje na kraju ne vrijedi za mene, jer tako? Mislim, ako vrijedi, znaš da je retoričko :D Ja obožavam sve veliko i preveliko i šlampavo i lišeno svake ženstvenosti (rekao bi moj)... :)
    Hlače su tako meni ---vrh! Bio mi je malo šok kada sam tek vidjela fotkicu na IG ali me oduševio način na koji si ih iskombinirala! Mislim, da ti ja idem kupovati nešto od odjeće, nikada ti ne bi kupila boyfriendice i dalje :) ali ti stvarno svaka čast što si ih iznjela na tako svoj i samo svoj način! Oduševljena sam draga moja i stvarno ti lijepo stoje! Ma bravo i veliki naklon, ljube moja! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, pa naravno da sve ovo za tebe ne važi, ti si kraljica boyfriend jeans-a! :)
      Nisam znala da ću te iznenaditi baš toliko :D Volim ja takve kombinacije, ali ja kako nosim skoro sve, ne može sve ni da dođe na red. To su one što sam ti rekla da sam kupila zimus pa su konačno došle na red. Sada kad imam i tvoje "odobrenje" to je to! :D ;)

      Delete
  16. Great post. Love your photos!

    My new post -http://starlingdays.blogspot.com/2015/06/blog-post_13.html

    ReplyDelete
  17. Que guapa me encanta el look te espero por mi blog besoss!
    http://agirlwithalotofglamour.blogspot.com.es/2015/06/blog-post.html

    ReplyDelete
  18. Fotografije su prelepe, odlicno si iskombinovala farmerke. :D

    ReplyDelete
  19. Divno! Farmerke su odlicne!
    <3

    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
  20. So cute! I love the ripped boyfriend jeans!

    X

    new post:

    http://styleccentricfashion.blogspot.com/2015/06/bu9-ph-bloggers-united-9-philippines.html

    follow for follow on ig @styleccentricfashion

    ReplyDelete
  21. Love your look! Pink is one of my favourite colours!
    I'm following you on GFC now :)

    xx
    simplypinkblog.blogspot.pt

    ReplyDelete
  22. Mnogo mi se dopada outfit, jako dobro ti stoje ovakve opustene kombinacije ! :-) :-*

    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2015/06/5-years-of-graduation.html

    ReplyDelete
  23. i ja se po nekoliko bojim boyfriend jeans ali iz potpuno drugačijih razloga. ja mislim,da izgledajo dobro na svima osim na meni, jer se osječem ne samo kao dječak nego i kao 30 kg širija u njima. moram priznati da stvarno dišeš samopouzdanjem ! i izgledaš savršeno u njima tako, da ne brini ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te, osećaj taj neki ali ako im daš šansu, možda se promeni ;) Eh, bilo bi lepo da je uvek tako :D Hvala ti puno! :)

      Delete
  24. Amazing post dear!!
    love your style so much!♥

    http://sapirgoldman.blogspot.co.il/

    ReplyDelete
  25. Neka si se odvažila na ovaj model farmerki, baš nekako zračiš pozitivnom energijom, muž je u pravu:) a i posve se slaže s tvojim zaključkom.
    Kada sam se nešto sviđa, kada se dobro osjećamo u tome, onda je toj faktor x koji se ne može definirati, kojeg se ne može postići nekim modnih pravima, a taj faktor je jako važan, možda baš i presudan.

    Nositi nešto netipično za nas može biti jako oslobađajuće...ja više ne znam što je netipično za mene jer volim eksperimentirati, ali mogla bi i ja malo razmisliti o tome pa probati.

    Fotografije su kao i uvijek savršene, a ti prava ljepotica!!!!

    pretty in pink<3

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. Jeste, bilo bi samo lepo da je taj faktor zvek prisutan. Često se desi da obučemo nešto vau ali se ipak ne osećamo dobro u tome i samim tim prednost ima tako neka kombinacija koje možda obična ali koja ipak zrači zbog sampouzdanja i svega toga ;)
      E da, ti si majstor eksperimentisanja :D Neka, tako i treba a mogla bih i da se ugledam na tebe :) Hvala ti puno! :)

      Delete
  27. Ooodlične su! Ja sam još u potrazi za pravim modelom, jer sve koje sam dosad probala su mi sjajno izgledale na vješalici, ali na meni nikako :D Super mi je kombinacija sa "potkošuljicom" i kariranom košuljom, pun pogodak! I jako mi se sviđa što si ubacila i ovih par crno-bijelih-sepia fotki. Zračiš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da sam ja moje probala kad sam ih kupila, ne bih ih ni uzela na kraju, tako da... :D Hvala ti puno, Mila! :)

      Delete
  28. Super fomfy outfit..I really like those bright colors ;)

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  29. Tebi ovaj model farki stoji vrh :) mašnica na repu je super ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! :) I meni je mašnica omiljeni detalj :)

      Delete
  30. Qué prexiosa y femenina vas! Con un aire sixty que me chifla. Eres fantastica, besos.

    ReplyDelete
  31. You look very pretty in those boyfriend's jeans and personally I'd afraid that I'm too short to wearing them, but you wear them very well! :) Moreover, I really like that you matched them with pink clothes, bag and shoes, it made your outfit more girly than boyish at all ;) Have a great night, Tijana :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, don't be ;) They certainly make everyone shorter but maybe with some heels or wedges... ;)
      I'm glad you like it, honey and thanks a lot! :)

      Delete
  32. Hi Tijana, I love it, it looks great and plus it's true, confidence does a lot. As they say, it's about how you wear the clothes and you did a great job.
    Have a wonderful week.
    Dusana :-)

    www.letnedni.com

    ReplyDelete
  33. You could never look like a boy sweety. You're one of the most feminine people I "know" :D And I love thiw outfit on you.

    I really like boyfriend jeans, but my boyfriends hates them xD

    Nuxe giveaway - www.mykindofjoy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, thank you for the compliment! :D
      Haha, I see... well, you like them and that matters more :p

      Delete
  34. You look amazing dear!

    Please click on the link on my blog
    http://helderschicplace.blogspot.com/2015/06/gray-blazer-with-jollychic.html

    ReplyDelete
  35. Perfect combo! you look amazing dear! http://bohoclosetblog.com/2015/06/15/total-denim-y-bolso-multicolor

    ReplyDelete
  36. The byish look is so cool. I really love it!! Regina ** http://www.alanaandkyra.com/

    ReplyDelete
  37. Me pasa lo mismo que a ti con los boyfrieds los amo por la comodidad pero los odio pq nos hace ver masculinas jajaa!! me encanta como lo haz combinado y espero que sigas utilizandolos ya que te quedan geniales!!!
    un beso.....



    zapatosrojosmoda.blogspot.mx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaja, es lo que tienen! :p Muchas gracias! :)

      Delete
  38. Soy la fans número uno de ellos pero siempre con detalles femeninos !!
    Enamorada de este look !
    besos y buena semana
    http://nohayedadparalamoda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. Nice and lovely blog.I like it.Great Job.Thanks for sharing.
    http://findshopping.blogspot.in/2015/06/online-shopping-sites-list-in-world.html

    ReplyDelete
  40. ¡¡pienso como tú,, amo los boyfriend, estos son geniales. ME encantan!!! Muuuy guapa y estilosa , el rosa te queda genial. Muacksss

    www.mipiache.es

    ReplyDelete
  41. I love this look! You look so effortless and chic sweetie!

    Have you seen my latests YouTube video where I share best practices on how to look taller? I would love to hear what you think! <3

    Diana Bryant
    www.ManhattanImageandStyle.com – Blog
    www.DianaBryant.com - Web

    ReplyDelete
  42. I love the boyfriend jeans and the girlie touch you added with your top and shoes.That bag's really pretty
    sophieatieno.blogspot.com

    ReplyDelete

© Fashion Abejita | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig